Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Обід на роботі: що покласти у ланч-бокс

Здорові та корисні обіди на роботі здатні дати організму набагато більше цінних нутрієнтів та енергії, ніж шоколад, печиво або цукерки.

ланч-бокс

Корпоративні обіди – це або дорого, або не дуже корисно, або несмачно, або все разом взяте. Порівняно з домашньою їжею, більшість готових варіантів все рівно будуть гіршими. Ось тільки як організувати, щоб приготування ланч-боксу не займало багато часу та сил?

Ланч-бокси зі здоровою збалансованою їжею допоможуть їсти частіше, але меншими порціями. Це гарний спосіб підтримувати стабільний рівень енергії протягом всього дня, а також взяти під контроль метаболізм, який у багатьох людей сповільнюється у холодну пору року. Вам знайомі сезонні додаткові кілограми на вагах, які з’являються восени і зникають, коли приходить тепло? Це можна пояснити сповільненням обміну речовин.

У ранкові години максимальної продуктивності організм витрачає багато сил і до обіду починає відчувати сильний голод. Природною реакцією організму в такому випадку стає переїдання з майбутнім відкладанням зайвих калорій у стратегічний запас – жировий шар, тобто.

Щоб цього не відбувалося, спробуйте замінити годинну перерву на обід на 3 короткі прийоми їжі з інтервалом у 2-3 години, приділяючи кожному по 20 хвилин. Такі зміни у режимі харчування дозволять отримати додатковий бонус у вигляді більш високої продуктивності. Вчені встановили, що декілька коротких перерв у роботі виявляються кориснішим за одну довгу. Звісно, у випадку з дробним харчуванням важливо зберігати невеликі розміри порцій – до 250 г за весь прийом їжі. Позаяк, ланч-бокс з кількома відділами, приготований завчасно – гарний вибір на користь здоров’я та гарного самопочуття.

Що ж покласти у ланч-бокс? 

Виберіть 1-2 варіанти з кожного списку. Усі ці страви чи продукти буде смачно їсти як теплими, так і холодними. Також, протягом дня вони не зіпсуються навіть при кімнатній температурі.

Білки і жири

  • Куряча грудинка або філе індички – запечене чи приготоване на парі.
  • Фрикадельки з м’яса птиці.
  • Нут – з нього можна приготувати фалафель чи хумус, а також додавати у салати.
  • Квасоля – підійде і консервована.
  • Варені яйця чи омлет.

Повільні вуглеводи

  • Хлібці, лаваш чи тости з цільнозернового борошна.
  • Паста з твердих сортів пшениці.
  • Крупи або злаки – гречка, бурий рис, кіноа, булгур, перлова крупа.

Клітковина

  • Печені овочі – гарбуз, броколі, цвітна капуста, цукіні, баклажани, тощо.
  • Свіжі овочі або листя салату.
  • Фрукти – не більше 2 плодів на добу.
  • Різні квашені, мариновані та консервовані овочі – в’ялені помідори, артишоки, чатні, тощо.

Джерела жирних кислот

  • Філе риби – приготоване на парі чи печене в духовці.
  • Консервована риба в олії чи власному соці – анчоуси, тунець, скумбрія – важливе джерело омега-3.
  • Оливки, маслини.
  • Твердий сир – з овечого або козячого молока.
  • Авокадо.

Десерти та перекуси

  • Горіхи та насіння.
  • Сирна запіканка або сирники.
  • Сухофрукти, сушені без додавання цукру.
  • Цільнозернові сухарики.

Не забувайте про натуральні соуси, оливкову олію та спеції.

Усі ці інгредієнти та продукти можна поєднувати в різних стравах для ланч-боксу. Наприклад, приготувати з крупи чи пасти салат з додаванням свіжих овочів, оливок, риби або м’яса. Лаваш або хлібці підійдуть, щоб приготувати врапи, сендвічі та піти з різноманітними начинками. Ну а корисні перекуси можна покласти у кілька маленьких контейнерів, щоб уникнути спокуси захопитися та з’їсти все за один раз.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті