Рецепти такого печива можуть бути різні, найчастіше в основі – пісочне розсипчасте тісто, або тісто для медових пряників. Печиво може мати різну форму, від простих (зірочки, сонце, місяць) до складніших (півники, рибки, коники, ангели).
Приготувати миколайчики ви можете за одним з цих рецептів.
Перший варіант
ІНГРЕДІЄНТИ:
- яйце — 1 шт
- борошно — 2 стакани
- вершкове масло — 50 г
- сметана — 2 ст. ложки
- рослинне масло — 1 ст. ложка
- цукор — 1 склянка
- рідкий мед — 1 ст. ложка
- сода — 1 ч. ложка (гасимо оцтом або лимонним соком)
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішуємо яйце, мед, цукор, соду, вершкове масло, сметану, рослинне масло.
Додаємо борошно, поступово замішуючи все в однорідну массу.
Формуємо колобок, обертаємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годину (або на ніч).
Дістаємо тісто з холодильника, розкатуємо шаром в ½ см.
Вирізаємо Миколайчики або формочками для печива, або прокатуємо спеціальної дерев’яною качалкою з візерунками.
Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів до готовності (близько 15 хв.)
Другий варіант
ІНГРЕДІЄНТИ:
- борошно — 600 г
- порошок для випічки — 1 ч.л
- вершкове масло — 150 г
- цукор — 200 г
- яйце — 2 шт
- яєчний жовток — 2 шт
- рідкий мед — 150 г
ПРИГОТУВАННЯ:
У борошно додати порошок для випічки і просіяти.
Охолоджене вершкове масло натерти на крупній тертці і змішати з борошном.
Додати цукор, яйця, жовтки, мед, добре перемішати, замісити круте тісто, загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 2-3 години (можна на ніч)
Охолоджене тісто розкачати в корж товщиною близько 0,5 см, вирізати фігурки і випікати при температурі 190-200 градусів до рум’янцю.
Збийте пудру із білками до густоти сметани, розділіть на порції і додайти барвники.