Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Миколайчики: рецепт святкового печива

В День Святого Миколая традиційно готують особливе печиво чи пряники — миколайчики.

Печиво до Дня Святого Миколая

Рецепти такого печива можуть бути різні, найчастіше в основі – пісочне розсипчасте тісто, або тісто для медових пряників. Печиво може мати різну форму, від простих (зірочки, сонце, місяць) до складніших (півники, рибки, коники, ангели).

Приготувати миколайчики ви можете за одним з цих рецептів.

Перший варіант

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яйце — 1 шт
  • борошно — 2 стакани
  • вершкове масло — 50 г
  • сметана — 2 ст. ложки
  • рослинне масло — 1 ст. ложка
  • цукор — 1 склянка
  • рідкий мед — 1 ст. ложка
  • сода — 1 ч. ложка (гасимо оцтом або лимонним соком)

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішуємо яйце, мед, цукор, соду, вершкове масло, сметану, рослинне масло.
Додаємо борошно, поступово замішуючи все в однорідну массу.
Формуємо колобок, обертаємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годину (або на ніч).
Дістаємо тісто з холодильника, розкатуємо шаром в ½ см.
Вирізаємо Миколайчики або формочками для печива, або прокатуємо спеціальної дерев’яною качалкою з візерунками.
Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів до готовності (близько 15 хв.)

Другий варіант

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно — 600 г
  • порошок для випічки — 1 ч.л
  • вершкове масло — 150 г
  • цукор — 200 г
  • яйце — 2 шт
  • яєчний жовток — 2 шт
  • рідкий мед — 150 г

ПРИГОТУВАННЯ:

У борошно додати порошок для випічки і просіяти.
Охолоджене вершкове масло натерти на крупній тертці і змішати з борошном.
Додати цукор, яйця, жовтки, мед, добре перемішати, замісити круте тісто, загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 2-3 години (можна на ніч)
Охолоджене тісто розкачати в корж товщиною близько 0,5 см, вирізати фігурки і випікати при температурі 190-200 градусів до рум’янцю.

Прикрасити печиво можна за допомогою глазурі.

Щоб її приготувати вам знадобиться: цукрова пудра — 2 склянки, яєчні білки — 3 шт, харчові барвники.

Збийте пудру із білками до густоти сметани, розділіть на порції і додайти барвники.


Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті