Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Мед та соти: чому їх треба вживати щодня

Здається, у всіх мед асоціюється із натуральними ліками від застуди, і це не просто стереотип. Мед, а крім нього і соти - напрочуд корисні для організму.

Мед: користь

Головний плюс споживання меду – в невеликій його кількості міститься величезна кількість вітамінів. Наприклад, вітаміни В1, В2, В6, Е, С тощо, а також фолієва кислота, яка допомагає кровотворенню. В меді міститься природній цукор – фруктоза. Він лише на трохи менш калорійний, ніж цукор (386 та 308 ккал), але ці моносахариди вживати потрібно. Також відомий факт, що мед має антисептичні властивості. 

Мед – чудове джерело енергії, тому особливо рекомендується людям, що постійно стикаються зі стресами. Також його радять вживати й тим, хто багато працює фізично. Однак важливо – для отримання максимальо великої кількості корисних речовин з меду потрібно вживати його сирим, а не пастеризованим, найбільший вибір сирого меду є тільки раз на рік, і його сезон припадає на серпень. Також мед є досить ефективним у природному та безпечному лікуванні хронічних ран, пролежнів, опіків та запалень, а також себорейного дерматиту. 

Мед – чудове джерело енергії

Що таке соти

Медові соти – особлива конструкція, яку бджоли будують із воску, призначена для зберігання меду, вирощування молодих бджіл та інших функцій. Стільники – це природна форма, в якій ви споживаєте мед. Зручно виделкою або ножем розділити на невеликі шматочки розміром з цукерку, які треба жувати протягом 5-10 хвилин.

Регулярний прийом з метою профілактики допомагає уникнути частих простудних захворювань. Корисні властивості стільникового меду убезпечать вас про лихоманки сінної, гаймориту і синуситу. Коли людина жує цей бджолиний продукт, він впливає на організм, насичуючи його забрусом, прополісом. Добова норма при такому способі вживання – 1 невеликий шматочок, але не варто жувати його кожен день, так як віск, що міститься в них не дуже корисний для нирок.

Завдяки тривалому контакту з ротом, мед краще виконує свої корисні властивості. Не варто ковтати віск. Після жування його треба виплюнути, він потім може бути використаний для виробництва свічок. Колір, смак і запах цього продукту залежить від сорту. Його краще вживати до кристалізації. Кристалічний мед має свої цінні властивості, але продукт стає не таким привабливим і смачним при вживанні.

Стільники – це природна форма, в якій ви споживаєте мед
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті