Його зручно брати з собою на роботу, давати дітям у школу. Цей батончик – це здоровий перекус, який ви захочете готувати знову і знову.
Рецепт дуже простий. Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 100 г вівсяних пластівців (суміш «7 злаків»)
- 2 ст. л. цільнозернового борошна
- 1 ч. л. меленої кориці
- 50 г вершкового масла (або кокосового)
- 50 мл олії
- 80 г меду
- 1 ст. л. цукру
- 150 г родзинок (або інши сушених ягід чи фруктів)
- 100 г мигдалю (або волоських горіхів)
- 1 дрібка солі
Покрокова інструкція
- Насипте у миску 100 г вівсяної суміші пластівців.
- Додайте до миски всі інші інгредієнти: 2 ст. л. цільнозернового борошна, 50 г кокосової олії або м’якого вершкового масла, дрібку солі, 1 ч. л. меленої кориці, 50 мл олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок і 100 г мигдалю, попередньо подрібнивши його будь-яким зручним способом.
- Суміш ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній масі.
- Форму для запікання вистеліть пергаментом і перекладіть отриману масу. Дуже щільно утрамбуйте за допомогою ложки або денця склянки. Випікайте в духовці при температурі 160 градусів протягом 30-35 хвилин.
- Дайте масі повністю охолонути у формі і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч, щоб вміст стабілізувався. Остиглий пласт наріжте зручними шматочками – у формі батончика або квадратів.