Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Класичний рецепт заварного крему

Ніжний, помірно-солодкий та з бархатистою шовковою текстурою – ось такий заварний крем ми приготуємо. Якщо хочете, він може бути самостійною стравою. Просто візьміть скибочки яблука, груші або хурми й занурюйте в крем. Це ж можна робити із солодким та солоним печивом.

заварний крем

А ще, він завжди допоможе, коли не хочеться експериментувати з начинкою для торта, тістечка або трубочок. І ви точно про нього згадаєте, коли друзі вирішать зробити незапланований візит. Підкуповує й те, що крім неймовірно ніжного смаку, його досить швидко готувати.

Найскладніше – точні пропорції. І не потрібно розпочинати експерименти, просто зробіть так, як ми. Використовуйте ваги для забезпечення точності. Якщо їх немає, відміряйте склянкою чи ложкою.

Чим урізноманітнити смак крем

Якщо хочете урізноманітнити смак класичного заварного крему, додайте чорний шоколад. Він зробить смак виразнішим. Головне – не перестарайтеся з кількістю, тому що отримаєте не заварний крем, а шоколадну пасту. Можна використовувати білий шоколад, тоді він набуде більш еластичної текстури та вершкового смаку. Спеції теж добре підкреслять смак і можуть бути ненав’язливим акцентом. Використовуйте кілька дрібок мускатного горіха або імбиру.

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 жовтки
  • 1 яйце
  • 350 мл молока 2,5%
  • 50 г борошна
  • 50 г вершкового масла 82%
  • 120 г цукру
  • 10 г ванільного цукру

Покрокова інструкція:

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування крему. Відокремте 2 жовтки та дістаньте вершкове масло з холодильника. У сотейник або каструлю з товстим дном влийте 350 мл молока не менше 2,5% – чим жирніше, тим еластичнішою буде текстура у крему. Додайте 60 г цукру, щоб молоко не пригоріло. Решту цукру залиште для іншого кроку. Поставте на плиту, ввімкніть середній вогонь і прогрійте до 75 градусів. Якщо немає градусника, орієнтуйтеся на появу пари над поверхнею. Коли молоко прогріється, заберіть його з плити.
  • У велику миску викладіть 2 жовтки та вбийте одне яйце. Додайте 60 г цукру, що залишилися, 10 г ванільного цукру та всипте 50 г борошна. Всі інгредієнти перемішайте віничком до однорідної маси. Вона має трохи побіліти. Крупинки цукру повністю не розчиняються та на цьому етапі приготування так має бути.
  • У миску влийте половину теплого молока та інтенсивно перемішуйте віничком, щоб не було грудочок. Можна використовувати міксер на середніх обертах.
  • Молоко, що залишилося в каструлі, ставте знову на плиту на середній вогонь. Тонкою цівкою вливайте суміш з миски, інтенсивно мішаючи віничком, поки крем не завариться. Для цього знадобиться 20-30 секунд. Крем почне трохи густіти, але остаточно загусне в процесі остигання.
  • Пересипте крем із каструлі в миску, щоб знизити температуру. Додайте 50 г вершкового масла не менше ніж 82% жирності, оскільки саме від цього залежить насиченість смаку та ніжність текстури крему. Перемішайте до повного розчинення. Готовий крем має повністю охолонути. Накрийте його харчовою плівкою так, щоб вона прилягала до крему, так він не обвітриться. У холодну пору року для прискорення процесу остигання крем можна прибрати на балкон.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті