Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Як не зіпсувати їжу: правила додавання спецій

Спеції – це чудові нотки улюблених трав, які довершують смак страви. Тож коли їх додавати до стави?

спеції

Без спецій неможливо уявити жодної страви. М’ясо, гарніри, салати – усе це повинне мати свій особливий аромат та смак. Додавання спецій є далеко не найскладнішим процесом, але кожен з нас бодай раз помилявся на цьому етапі. Маємо декілька порад, які дозволять використовувати спеції з максимальною ефективністю.

Завжди куштуйте

Ця помилка проста, але може бути згубною. Часто під час приготування можна забути спробувати страву. Таким чином можна додати занадто багато спецій, або ж навпаки їх бракуватиме.

Правильно використовуйте чорний перець

Перець, безсумнівно, є однією з найважливіших спецій на кухні. Проте найкраще купувати не мелений перець, а в скляних млинках. Свіжозмелений перець має кращий смак, а готовий з часом втрачає свої аромати, тож його додавання не має очікуваного впливу на страву.

Завжди додавайте сіль

Сіль є абсолютно необхідним інгредієнтом у кулінарії, навіть десерти доповнюють дрібкою солі.

Вчасно додавайте сушені трави

Трави – це в основному листя таких рослин, як орегано, петрушка або базилік. Під час приготування завжди додавайте сушені трави на початку, свіжі – лише в кінці. Причина – сушеним травам потрібно більше часу для приготування і розкриття смаку.

Слідкуйте за термінами придатності

Чим довше спеція зберігається, тим більше сполук зникає, тож такі приправи не варто використовувати при приготуванні страв. Варто вчасно оновлювати свою поличку зі спеціями. Старі спеції можна визначити за запахом: чим він слабший, тим гіршим буде смак.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті