Перечинська Мануфактура
Закарпатська область, м. Перечи́н, вул.Борканюка
Перечинська Мануфактура це торгівельна марка, заснована у 2016 р. Під цією ТМ ми варимо сир з коров’ячого молока., яке отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру ми обов’язково проводимо процес пастеризації (нагрів до 63 градусів, витримка 30 хвилин та охолодження).
Історія сироварні
Варіння сиру для власника розпочалося як хобі. Колишній правоохоронець, а нині пенсіонер, Олексій якось зацікавився виробництвом сиру, хоча до того, як сам зізнається, пишався вже тим, що вміє приготувати йогурт із пакетованого молока. Олексій придбав невеличке домашнє обладнання – всього на 20 літрів молока. Згадує, що дружина до такого кроку поставилася скептично – не повірила, що це захоплення надовго. Однак пан Олексій з часом по-справжньому захопився, почав вивчати технології виробництва різних сирів. «Починалося з того, що я варив сир на своїй власній кухні. Результат сподобався мені і всім, кому пропонував скуштувати. Напевно тому й затягнуло», – пояснює він. Сьогодні, компактність виробництва дозволяє паралельно працювати та створювати нові сири
Дегустація
Дегустаційна тарілка, на момент дегустації, складається з 8 типів сиру: рікота, камембер, молодий свіжий сир – полонинський з перцем, полонинський без перцю, перечинський (витриманий 2 місяці), перечинський молодий з пажитником, сир типу качота. Додатково відбуваються
*на території сироварні відбуваються також екскурсії