Цей напій не лише освіжає, а й бадьорить. Ідея виникла в одній з кав’ярень у Норвегії у 2007 році. Тоді його вперше приготувала власниця місцевого кафе Анне Лунелл. Готувати еспресо-тонік легко і вдома – можна навіть заварити чи зварити еспресо заздалегідь. Не забудьте також про те, щоб у морозилці була достатня кількість льоду.
- Наповніть склянку льодом.
- Налийте тонік і залиште охолодитися на льоду за той час, поки готуєте еспресо.
- Приготуйте еспресо з меленої кави, обережно вилийте на лід з тоніком, можете додати скобочку лимону і гілочку розмарину. Одразу подавайте.
Примітки:
З 18 грамів помелу зробіть 36-40 г еспресо. Тонік можна замінити спрайтом або апельсиновим соком.
Якщо вливати повільно, вийде своєрідний малюнок змішування компонентів із різною температурою та щільністю.
Також ви можете приготувати найкращий еспресо-тонік в своєму житті, якщо дослухаєтесь до порад Джеймса Хоффманна.
Детальна інструкція у відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=4x92J4gQwzM&ab_channel=JamesHoffmann
Добірка смачних освіжаючих лимонадів тут.