Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Якими продуктами можна замінити м’ясо

Перестати їсти м’ясо нескладно, але якщо зробити це неправильно, довго так протриматись не вийде. Не кажучи вже про шкоду для здоров’я від неправильної дієти.

Отже, для того, щоб не нашкодити собі, переставши їсти м’ясо, потрібно добре вивчити, звідки ви братимете білок. Насправді його можна легко замінити вживанням певних продуктів у більшій кількості. Розповідаємо, що обов’язково треба включити до раціону.

Темпе

Це менш поширений, ніж тофу, але не менш смачний та поживний продукт. Темпе – схожі на сир тверді блоки із ферментованої сої. Завдяки бродінню, яке готує темпе, він краще засвоюється організмом, ніж звичайна сира соя. Соєві боби – це чистий білок, тому його вживання на постійній основі може замінити м’ясні продукти майже без додаткових білкових продуктів, але все ж краще змінювати раціон.

Темпе – схожі на сир тверді блоки із ферментованої сої

Тофу

Тофу називають веганським сиром і він є незамінним складником вегетаріанського й веганського харчування. Так само як і темпе, робиться з сої, але шляхом згущення соєвого молока. Окрім іншого, тофу знижує рівень “поганого” холестерину в крові, що добре навіть для тих, хто не готовий повністю відмовитись від м’яса, але бажає оздоровити свій раціон. 

Тофу називають веганським сиром

Кисломолочні продукти

Якщо ви не дотримуєтесь веганства, найкраще заповнюють нестачу білка молоко, йогурти та сири. Також молочні продукти багаті на кальцій, його також може не вистачати, якщо припинити вживати тваринне м’ясо. Найкраще запастись грецьким йогуртом, улюбленим твердим сиром та знежиреним творогом.

Vолочні продукти багаті на кальцій

Бобові

Ще одне незамінне джерело білка. Як вже стало зрозуміло, саме його потрібно шукати в продуктах. І чим більше, тим краще. Білок з бобових засвоюється до 80% людським організмом. У квасолі міститься 22 грами білка на 100 грам. Це доволі багато, як для рослинної їжі, тому не варто нехтувати стручковою, білою чи червоною квасолею. 

Боби – незамінне джерело білка

Риба

Знову ж таки, якщо ви не вегетаріанець або веган і можете дозволити собі риб’яче м’ясо, було б не зле вживати його частіше замість червоного. Омега-3 покращить стан нігтів та шкіри. Це важливо, адже перший час для затятого м’ясоїда обмеження в м’ясі може відобразитись на зовнішньому вигляді. Крім того, риба напрочуд багата на білок.

Риба напрочуд багата на білок

Сейтан

Так зване “пшеничне м’ясо” – страва азіатської кухні, що виготовляється із пшеничної клейковини.  На смак воно нагадує курку, але не містить в собі жодних елементів тваринного походження. Містить аж 75 грам білка у 100 грамах. З нього часто готують вегетаріанські котлети й ковбасу.

Так зване “пшеничне м’ясо” – страва азіатської кухні

Горіхи

Не у всіх горіхах однаково велика кількість білка, а ще вживати їх треба в обмеженій кількості. Найбільше білка в мигдалі – 6 грам, а також у фісташках – 5,8 та горіхах кеш’ю – 5,1 (що лише на 1 грам менше, ніж у яйцях). Достатньо на день вживати 5-6 штук для добової кількості протеїну та клітковини.

Найбільше білка в мигдалі, фісташках та кеш’ю

Горох і сочевиця

За кількістю білка горох майже дорівнює соєвим бобам. Дослідження також вказують, що регулярне вживання гороху разом з іншими багатими на білок продуктами може повністю замінити м’ясо. Так само з соцевицею – рослиною з родини бобових, яка на смак дуже нагадує горох. Вміст білка – 25 грам на 100 грам продукту. З неї відмінно готувати вегетаріанські котлети, а також вживати в якості гарніру.

За кількістю білка горох майже дорівнює соєвим бобам

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті