Майонез – дуже жирний і калорійний продукт, від якого масово відмовляються прихильники правильного харчування. Нижче пропонуємо смачні і корисні варіанти заправок і соусів.
Натуральний йогурт
Густий білий несолодкий йогурт – це легка та дієтична заправка, яка ідеально підійде для будь-якого овочевого салату.
Він має ніжну текстуру, збалансований смак із легкою кислинкою та невисоку жирність. Завдяки цьому – і смакує чудово, і фігурі не шкодить.
Бальзамічна заправка
Візьми оливкову олію, бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, сіль і трішки меду за смаком. Ретельно перемішай соус у чашці і полий страву.
Ця легка та вишукана заправка ідеально підійде для рибних та м’ясних салатів із салатною зеленню.
На її приготування тобі знадобиться не більш ніж 3 хвилини.
Яєчний соус
Ця заправка ідеально підійде для Цезаря та інших м’ясних салатів.
Готується теж дуже просто.
2 варені жовтки розітри з двома чайними ложками гірчиці. Додай 2 столові ложки лимонного соку, 100 мл олії, сіль та перець за смаком.
Ретельно перемішай – і можна заправляти салат.
Горіховий соус
Надзвичайно смачна заправка, яка підійде до будь-якого салату. Щоправда, її приготування займе трішки більше часу.
Підсмаж 200 грамів чищених грецьких горіхів на сухій сковороді без олії та перебий їх у блендері.
Додай 2 варених жовтки, 2 ст.л. олії, 2 ч.л. гірчиці, 2 зубки часнику, а також сіль, перець та лимонний сік за смаком.
Ще раз перебий у блендері та розбав водою до консистенції густої сметани. Готово!
Рослинні олії
Якщо ти хочеш відчути натуральний смак інгредієнтів салату, спробуй обмежитися олією. Щоправда, рафінована для цієї мети не дуже підходить – її краще використовувати для жарки.
А у салат радимо додавати олію першого холодного віджиму – вона набагато смачніше і корисніше.
Ти можеш обрати будь-яку на свій смак. Нам найбільше подобаються оливкова, лляна, обліпихова та класична соняшникова олії.
Спробуй ці заправки – і ти більше не схочеш класти майонез у свій салат.