Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Чим корисні груші?

Саме зараз останні місяці сезонності груші. Цей фрукт активно продають на ринках, і ціна його є досить доступною. Пізні сорти дуже соковиті й солодкі, тому вони особливо підходять для приготування десертів.

Чим корисна груша та кому від неї краще відмовитись?

Цей плід є натуральним джерелом харчових волокон. Багато вітамінів групи В саме в шкірці плоду. Такий фрукт також сприяє видаленню солей з організму. Але його надмірне споживання може призвести до надлишкової ваги. Якщо є хвороби органів травлення – від груші краще відмовитись.

Як правильно зберігати груші?

Груші дозрівають за кімнатної температури. Для прискорення цього процесу плоди можна покласти в паперовий пакет разом із бананами. Стигла груша в холодильнику зберігається 3-4 дні. Якщо перетримати, то перезрілий плід змінить консистенцію і буде несмачним через оцтову і молочну кислоти, яких немає у спілому плоді.

Рецепт Пиріг із грушами”:

Інгедієнти для тіста:

  • борошно – 550-600 г
  • масло – 150 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 150 г
  • ваніль
  • сметана – 5 ст. л. з гіркою
  • сода – 1 ч. л., погашена оцтом

Інгредієнти для начинки:

  • сир кисломолочний – 800 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 150 г
  • ванілін
  • груша – 2 шт.

Етапи приготування:

Спосіб приготування:

1. Масло перетерти у крихту з борошном.

2. В окремому посуді збити яйце з цукром та ваніллю, додати сметану і соду, ще раз збити.

3. До борошна додати яєчно-сметанну суміш та замісити тісто.

4. Розкачати у тонкий пласт товщиною 1-1,5 см та викласти у форму, обов’язково формуючи з тіста бортики.

5. Форму застелити пергаментним папером.

6. До сиру додати яйця, цукор, ванілін та все збити міксером або блендером.

7. Викласти сирну начинку на тісто. Груші нарізати тонкими слайсами та занурити у начинку.

8. Випікати 60 хвилин за температури 180 градусів.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Коментарі

  1. Приклад

Подібні статті