Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Чому батат корисніший за звичайну картоплю

Батат може виростати до ваги близько 3 кг, має овальну, витягнуту, веретеноподібну форму. Колір бульби може бути різним, усі відтінки помаранчевого кольору.

батат

Батат або солодка картопля, що останнім часом стала так популярна серед українців, має низку переваг.

Цей овоч завдячує своїм кольором каротиноїдам, наприклад, бета-каротину, який є прекрасним антиоксидантом, що бореться з вільними радикалами.

Ці антиоксиданти добре впливають на зір. А лютеїну, що відповідає за колір, більше, ніж у гарбузі, броколі чи шпинаті.

Червоний батат є незамінним джерелом лікопіну, який може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а фіолетовий батат багатий на антиоксиданти — антоціани.

Також батат багатий на: мінерали (кальцій, фосфор, калій, натрій, магній, хлор, залізо, йод) та вітаміни (група В, вітамін С, Е, фолієва кислота).

Калорійність солодкої картоплі, не надто висока, надходить переважно з вуглеводів, але, попри низький глікемічний індекс 54, тим, хто дотримується дієти, рекомендується бути помірними у вживанні.

Солодка картопля уповільнює всмоктування цукрів, допомагає регулювати рівень глюкози в крові і, таким чином, знижує резистентність до інсуліну. Батат рекомендований людям, які страждають на цукровий діабет.

Перш за все, цей овоч є джерелом крохмалю і білка, в якому є всі незамінні амінокислоти, що робить його важливою поживною речовиною для людського організму. Солодка картопля також містить незамінні жирні кислоти, включно з ліноленовою.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті