Основна страва це, звичайно, чудово, але гарнір відіграє не меншу роль. Коли він правильно та цікаво приготований, інгредієнти можна комбінувати в різних варіаціях. До прикладу, пюре. Ми звикли, що такий спосіб приготування існує лише для картоплі. Але до риби чи курятини чудово підійде пюре з гороху, треба влити до трішки тушкованого та підсмаженого горошку вершків і подрібнити блендером. Вийде дуже ніжно і трішки солодко.
Для червоного м’яса можна приготувати пюре з квасолі та печеного часнику. Її слід відмочити та відварити, часник зі зрізаною верхівкою запекти у фользі близько 15 хвилин, за бажанням ще обсмажити цибулю та збити все у блендері. В гарячому вигляді це супер гарнір, в холодному – альтернатива хумусу. Пюре з гарбуза – чудово смакує з іншими запеченими овочами, наприклад грибами. Якщо є бажання зробити його пікантним – додайте мелений імбир. Для більш солодкого відтінку – вершки.
Окрім пюре, варто звернути увагу на запечені овочі, які ми не звикли вживати як гарнір. Дуже цікавий та незвичайний смак має запечена цибуля. Тільки не відмітайте одразу цей варіант, він смачніший, ніж може здатись. Для маринаду треба оцет, воду і трохи цукру. Перед запіканням присипати улюбленими приправами та збризнути олією. Вийде чудова закуска до шашлику чи м’яса.
Також добре смакує запечений гарбуз з буряком. Овочі треба порізати кубиками, змастити оливковою олією та присипати травами – оце й усе. Чудово підходить до буквально всього на світі – до круп, інших овочів, до м’яса, птиці та риби. Також наїстись можна помідорами та баклажанами, запеченими з панірувальними сухарями й травами. Овочі треба накришити кружальцями, викласти на змащене деко, та випікати хвилин 15-20, через 10 хвилин зверху посипати сумішшю подрібненої зелені, часнику та панірувальних сухарів.
Вибір гарнірів неймовірно великий. Для того, аби урізноманітнити свій раціон та зробити його більш здоровим, треба просто увімкнути уяву та прислухатись до своїх смакових рецепторів. Хоча насправді будь-які улюблені овочі, запечені в духовій шафі гіпотетично можуть стати чудовим доповненням до основної страви.