Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Шпинат та його користь для організму

Шпинат - надзвичайно корисна та смачна зелень. В ньому міститься цілий букет різних мікроелементів, які покращують імунітет та загальне самопочуття!

Вітамінна бомба

Шпинат має всього 25 ккал на 100 грам продукту, а його головна перевага у тому, що він не має специфічного присмаку (як, наприклад, рукола чи щавель), тому він напрочуд універсальний. У його складі є вітаміни А (добре впливає на шкіру, є природним антиоксидантом) та вітамін С (що його рекомендують вживати навіть при COVID-19). Що важливо, у зелені ці вітаміни залишаються навіть після приготування. 

Також в цій зелені багато вітаміну К (відомий як жиророзчинний вітамін), окрім цього – залізо, кальцій і навіть омега-3. До речі, шпинат один із небагатьох продуктів, багатий на фосфор – його потрібно вживати для кращого обміну речовин, укріплення кісток та зубів. 

До речі, шпинат один із небагатьох продуктів, багатий на фосфор

Чому треба їсти зелень

Ця зелень є антиоксидантом і допомагає виводити з організму токсини. Також вінсвого роду сечогінне та проносне, він має протизапальні якості. В принципі вся зелень і шпинат так само сприяє кращому виробленню енергії, що важливо для людей, які багато працюють.  Завдяки великій кількості феруму, його вживання піднімає рівень гемоглобіну та наповнює клітини організму киснем.

Окрім всього іншого, він добре впливає на щитовидну залозу та нормалізує гормональний фон. Лютеїн, що також є в складі салату, покращує стан зору. Однак вживати потрібно лише молодий шпинат, адже в старших стеблах міститься багато щавлевої кислоти, яка погано позначиться на здоров’ї тих, хто страждає від хвороб печінки, нирок та сечового міхура.

Завдяки великій кількості феруму, його вживання піднімає рівень гемоглобіну

Як готувати шпинат

Безперечно, шпинат дуже корисний і мусить бути частиною раціону кожного. Але є один маленький мінус, і ті, хто вживає його часто погодяться – він дивовижно зменшується в об’ємі, коли його тушкувати. Тому радимо вживати очищеним, без термічної обробки. Через відсутність присмаку його можна додавати зверху на піцу чи будь яку іншу випічку в якості “salad dressing”. Також можна урізноманітнити свої соуси: для цього розтовчіть шпинат ступкою або помоліть у блендері і додавайте до сметани, часникового соусу, оливкової олії. Також шпинат дуже смакує як начинка для листової випічки – таким чином можна трішки розбавити некорисну їжу.

Радимо вживати його очищеним, без термічної обробки
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті