Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Проста інструкція, як виростити авокадо вдома

Останнім часом авокадо є головним трендом у закладах харчування. Через це ціни в магазинах на нього далекі від низьких. Але вихід є - авокадо дуже легко виростити просто в себе на підвіконні.


Що робити з кісточкою?

Для початку, з плода авокадо дістаньте кісточку. Промийте її та зробіть у ній зубочистками 4 отвори на одному рівні вздовж кісточки. В них засунути зубочистки і таким чином зробити держак. Далі кісточку треба занурити у воду наполовину, аби вона трималась зубочистками за краї посудини. Гостра сторона насінини має бути на поверхні, а не під водою. Стежте щоб плід був завжди наполовину у воді. Ці маніпуляції потрібно проробити, щоб з кісточки вилізли стеблини – тільки після цього її можна саджати. Треба запастись терпінням, це займає багато часу – може пройти до трьох місяців перед тим, як кісточка трісне.

Для початку, з плода авокадо дістаньте кісточку. Промийте її та зробіть у ній зубочистками 4 отвори

Як росте авокадо?

Спочатку, як вже сказано вище, кісточка довго відмокає у воді, перед тим як проб’ється перший паросток. Вже після пересадки авокадо вступає у активну фазу росту, тоді воно може за дуже короткий термін вирости до 50 сантиметрів. Так буде близько двох місяців. Далі темп значно сповільниться. Не полініться прищепити деревце, щоб воно росло рівно. Для цього всуньте спеціальну драбинку або просто дерев’яну паличку в ґрунт і прив’яжіть стебло до неї. Важливо розуміти, що плоди з вашого дерева можуть не з’являтись дуже довго, а якщо не доглядати за рослиною належним чином, то взагалі ніколи. Якщо вашій рослині більше 5 років, можете спробувати спосіб запилення – проводити ватним диском по квітах декілька разів. Але будьте обережні, не пошкодьте цвіт.

Вже після пересадки авокадо вступає у активну фазу росту

Як доглядати?

Коли насіння готове, можна переносити його до горщика. Суміш підійде звичайна – така ж, як для квітів. Закопувати кісточку не треба повністю, вистачить наполовину. Інакше плід згниє.  Садити її також треба гострою стороною до верху. Горщик підійде невеликий, з отворами на дні. Для майбутнього авокадо треба багато світла й тепла, але без прямих сонячних променів. Також обов’язково – регулярний полив. Авокадо не любить сухого повітря, тому треба не лише постійно його поливати, але й спорскувати з пульверизатора. Якщо є можливість – краще виносити горщика на природу за умов гарної погоди.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті