Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Рукола: в чому користь та з чим їсти

Їсти зелень треба - це знають всі. Але чому і яку саме? Рукола - один із найпопулярніших салатів сьогодні. Крім того, що це смачно, вона ще й дуже корисна та поживна.

В невеликій порції руколи міститься багато корисних мікроелементів, які сприятливо впливають на багато процесів в організмі. В ній багато вітаміну В1  – він захищає судини від шкідливого впливу глюкози, В6 – завдяки ньому синтезується дофамін та серотонін, які піднімають нам настрій, а ще вітаміни А, С, Е та К. Також рукола має тонізуючі властивості, нормалізує водно-сольовий баланс організму.

Рукола – один із найпопулярніших салатів сьогодні

Руколу рекомендують вживати людям з цукровим діабетом, при депресії, виразці шлунку. Ця зелень добре впливає на нервову систему, а ще містить багато йоду, тому всім, хто має проблеми зі щитовидною залозою – рукола обов’язкова до вживання. Також через вміст В-каротину, вона прискорює ріст волосся та нігтів. Калорійність руколи всього 26 ккал на 100 грам, тому її сміливо можна їсти в необмеженій кількості.

Найкраще вирощувати руколу весною та восени, аби вона вийшла не надто гіркою. Зазвичай перший врожай сходить вже через 3 тижні після засіву. Рукола добре росте і на сонці, і без, але краще захистити її від сильного вітру. Краще садити її у горщики, хоча вирощують і дику руколу на земній ділянці. Найкраще при посіві накривати посудину харчовою плівкою. Варто зривати листки не надто низько – тоді можна зібрати декілька врожаїв.

Рукола добре росте і на сонці, і без, але краще захистити її від сильного вітру

Сьогодні руколу додають буквально у всі страви – як гарнір до м’яса, в салати, на тости та піцу. Радимо спробувати салат з руколою та морепродуктами – треба свіжа рукола, мідії або морський коктейль, соєвий соус, оливкова олія та лимонний сік. Листя треба промити, викласти в посудину, туди ж морські делікатеси. Олію з соєвим соусом змішати й додати до салату. Все розмішати й збризнути лимонним соком. До морепродуктів рукола незмінно пасує, адже має гірчично-горіховий присмак – він добре доповнює рибні страви.

Ще один улюблений рецепт сніданку – наріжте томати черрі, порвіть до них листя руколи. Полийте суміш оливковою олією й додайте солі та перцю за смаком. Хліб обсмажити на сковороді на невеликій кількості оливкового масла. Зробіть окату яєчню (з рідким жовтком) – тепер можна збирати сендвіч. На хліб викладіть багато руколи з томатами, попередньо можна змастити його вершковим сиром, на салат поставте  яєчню – вуаля, насолоджуйтесь!

Ще один улюблений рецепт сніданку – наріжте томати черрі, порвіть до них листя руколи
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті