пасхальний хліб
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Простий рецепт домашніх пасок

Простий рецепт смачних та запашних домашніх пасок, як їх готує бабуся.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: до 4 годин

Інгредієнти

500-700 грам борошна
400 мл. молока
70 грам свіжих дріжджів
150  грам цукру
150 грам вершкового масла
5 яєць та 5 жовтків  
2 чайні ложки солі

Інструкції

  • Спочатку треба приготувати опару. В окремій посудині змішати 50 грам теплого молока, трохи цукру, додати дріжджі й 2 столові ложки муки. Добре розвести всі інгредієнти, накрити і поставити в тепле місце.

  • Коли суміш підросте, в іншій мисці змішати всі складники: молоко, яйця, цукор, сіль, масло і додати готову опару. Добре все вимісити руками або спеціальною машиною за наявності. Періодично домішуйте муку, щоб тісто було м’яким. Заміс готовий, якщо тісто добре відлипає від руки й посудини. Закрийте його рушником і залиште підростати.

  • Коли тісто трохи підросте, відкрийте його та змішайте ще раз руками. Після цього можна розприділяти тісто по формах. Краще обирати з високими бортиками й не надто широкі за діаметром – можна придбати спеціальні паперові. Наповнюйте форми наполовину або на 3/4, тоді дайте тісту ще постояти до 40 хвилин. Перед тим як ставити до печі, добре змастіть верхівку збитим яйцем.

  • Ставте паски на 35-45 хв в духову шафу й випікайте при 180 градусах.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *