Інгредієнти
Інструкції
-
Спочатку треба приготувати опару. В окремій посудині змішати 50 грам теплого молока, трохи цукру, додати дріжджі й 2 столові ложки муки. Добре розвести всі інгредієнти, накрити і поставити в тепле місце.
-
Коли суміш підросте, в іншій мисці змішати всі складники: молоко, яйця, цукор, сіль, масло і додати готову опару. Добре все вимісити руками або спеціальною машиною за наявності. Періодично домішуйте муку, щоб тісто було м’яким. Заміс готовий, якщо тісто добре відлипає від руки й посудини. Закрийте його рушником і залиште підростати.
-
Коли тісто трохи підросте, відкрийте його та змішайте ще раз руками. Після цього можна розприділяти тісто по формах. Краще обирати з високими бортиками й не надто широкі за діаметром – можна придбати спеціальні паперові. Наповнюйте форми наполовину або на 3/4, тоді дайте тісту ще постояти до 40 хвилин. Перед тим як ставити до печі, добре змастіть верхівку збитим яйцем.
-
Ставте паски на 35-45 хв в духову шафу й випікайте при 180 градусах.