Зелена цибуля
Це не зовсім новина для досвідчених господинь і господарів, що цибулю можна проростити вдома. Перш за все, цибулина має бути свіжою, щільною за структурою. Одразу після висадки, треба поставити горщика до темного місця з низькою температурою. Сонячне світло треба вже на етапі, коли проб‘ються перші стеблини. Висаджувати їх можна по декілька на невеликий горщик.
Базилік
Його найкраще вирощувати на ґрунті з добривом. На відміну від цибулі, базилік любить тепло, світло та регулярний полив (коли на вулиці дуже спекотно, то декілька разів на день). Якщо садити з насіння, треба приблизно 8-12 місяців для одного куща базиліка. Це довше, ніж із живої гілки, але ростиме він також значно довше.
Редис
Редис чудовий тим, що швидко дає перші врожаї. Він багатий на вітаміни та добре впливає на кровоносну систему. Найкраще вирощувати редис весною, бо саме тоді довжина світлового дня є оптимальною для цієї рослини. Не варто ставити ящики біля джерела тепла, балкон як грядка краще підійде. До речі, редис здебільшого садять у дерев‘яних ящиках, хоча існують і спеціальні пластикові контейнери. Насіння треба закопувати на 2-3 сантиметри в грунт і стежити, аби на землю не потрапляли прямі сонячні промені.
Крім цих овочів та зелені, ще можна вибрати для посіву томати чері, кріп та петрушку, моркву та багато іншого. Також треба пам‘ятати, що для вирощування овочів вдома треба легкий грунт та дренаж на дно горщика, який треба час від часу зпушувати. Посудина має бути обов‘язково з отворами. Насіння розсівають на поверхні, притрушують зверху грунтом і накривають харчовою плівкою для створення парникового ефекту. Знаючи ці нюанси, домашнє фермерство стане не лише цікавим, але й ефективним.