Інгредієнти
Інструкції
-
У каструлі збити вінчиком (або блендером) яйця з цукром до появи піни. Додати молоко, склянку жирних вершків та готувати на середньому вогні, безперервно помішуючи, поки суміш не стане гарячою, але ще не закипить. Зняти з вогню та вмішати ванільний екстракт.
-
Влити коньяк або ром, які зроблять напій ароматнішим. Але цей етап можна пропустити.
-
Процідити крізь сито. Накрити харчовою плівкою та дати охолонути до кімнатної температури. Поставити у холодильник.
-
Збити склянку жирних вершків, які залишилися, з чайною ложкою ванільного екстракту та цукрової пудри до появи твердих піків. Розлити охолоджений егг-ног по склянках. Викласти зверху збиті вершки та посипати мускатним горіхом.