Егг-ног
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Різдвяний напій Егг-ног

Для дітей цей традиційний різдвяний коктейль готують без алкоголю.

Час підготовки: 3 хв
Час приготування: 3 хв

Інгредієнти

яйця - 6 шт.
цукор - 1 склянка (200 г)
молоко - 3,5 склянки
вершки - 2 склянки
ванільний екстракт - 2 ч.л.
цукрова пудра - ½ скл.
коньяк або ром 100 мл (якщо коктейль для дорослих, звичайно)

Інструкції

  • У каструлі збити вінчиком (або блендером) яйця з цукром до появи піни. Додати молоко, склянку жирних вершків та готувати на середньому вогні, безперервно помішуючи, поки суміш не стане гарячою, але ще не закипить. Зняти з вогню та вмішати ванільний екстракт.

  • Влити коньяк або ром, які зроблять напій ароматнішим. Але цей етап можна пропустити.

  • Процідити крізь сито. Накрити харчовою плівкою та дати охолонути до кімнатної температури. Поставити у холодильник.

  • Збити склянку жирних вершків, які залишилися, з чайною ложкою ванільного екстракту та цукрової пудри до появи твердих піків. Розлити охолоджений егг-ног по склянках. Викласти зверху збиті вершки та посипати мускатним горіхом.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *