Імбирно-медове печиво до свята Святого Миколая
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Імбирно–медове печиво

Таке печиво готують на свято Святого Миколая та на Різдво.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 10-12 хв

Інгредієнти

350 г борошна
150 г цукру
150 г гречаного меду
75 г вершкового масла
1 ст. л. коньяку або рому
1 ч. л. розпушувача
1 ст. л. какао
½ ч. л. меленого імбиру
½ ч. л. меленого кардамону
1 яйце
1 ст. л. цукрової пудри

Інструкції

  • Зробіть парову баню так, щоб верхня миска не торкалася води. У мисці з’єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру та 150 г меду. Візьміть віничок і мішайте до розчинення та поєднання всіх інгредієнтів.

  • Заберіть миску з парової бані, додайте 1 яйце, перемішайте та нехай остигає до кімнатної температури. Після цього в миску додайте 1 ст. л. коньяку або рому, а також 1 ст. л. какао та перемішайте до об’єднання.

  • Візьміть глибоку миску та змішайте в ній 350 г борошна, 1 ч. л. розпушувача ½ ч. л. меленого імбиру та ½ ч. л. меленого кардамону. Тепер сухі інгредієнти додайте до суміші яйця та вершкового масла. Замісіть тісто. Воно має вийти пластичним і не липнути до рук. Якщо необхідно, додайте ще трохи борошна.

  • Притрусіть робочу поверхню борошном і розкотіть тісто в пласт товщиною 0,5 см. Візьміть форми у вигляді чоловічків та виріжте їх із тіста. Ви можете використовувати будь-які форми, а також просто взяти склянку.

  • Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього печиво. Поставте випікатися в духовку на 10-12 хвилин за температури 180 градусів.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *