Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

5 ідей чим замінити масло на канапках

Багато хто не любить їсти «сухі» канапки. Ми спробуємо урізноманітніти ваше меню. Якщо вам хочеться зменшити споживання масла.

без масла

1. Горіхові пасти

Для солодких бутербродів ідеально підійде арахісова паста. Однак є люди, які можуть з’їсти бутерброд з м’ясною нарізкою та овочами, попередньо змастивши його арахісовою пастою. Вона має трохи солонуватий смак, тому він може вам сподобатися. 

Пасти з мигдалю та кешью трохи солодші на смак, але все ж більш нейтральні для бутербродів. У палео- або веганській дієті кешью замочують на ніч, а потім змішують у так званий «сир». Рекомендуємо спробувати як намазку для бутерброда. Також пропонуємо спробувати пасти з волоського чи лісового горіха. Якщо вам потрібно виключити горіхи з міркувань здоров’я, ця пропозиція, на жаль, вам не підійде.

2. Масло / паста / спред з насіння гарбуза, соняшника або тахіні

Гарбузове або соняшникове насіння, змішані в однорідну масу, можна легко використати як заміну вершковому маслу. Гарбузове насіння у вигляді спредів має досить насичений смак, а ось насіння соняшнику більш приглушене і нейтральне. Якщо ваша дитина також дотримується безмолочної дієти, їй, ймовірно, більше підійде соняшниковий смак. Якщо обсмажити насіння соняшнику перед змішуванням, ви отримаєте більш насичений смак і аромат — це може бути як недоліком, так і перевагою. Радимо вам спробувати обидві версії.

Ви також можете використовувати тахіні, тобто кунжутну пасту. Цю пасту-масло рекомендуємо приготувати самостійно. Однак якщо у вас немає такої можливості, і вам потрібно купити готове, найкраще включити лише основний інгредієнт і, можливо, додати олію (ні в якому разі не пальмову!) Категорично уникайте всіх масел і паст, до яких додано сіль, цукор або інші напівфабрикати.

3. Авокадо

Авокадо — очевидна заміна масла. Про це всі пишуть і пропонують, бо авокадо жирне, кремове і дуже поживне.

Авокадо є хорошим варіантом ще й тому, що готується просто і швидко. Досить розрізати його навпіл і ложкою «вибрати» частину вмісту. Такий подрібнений виделкою авокадо можна класти на бутерброд і готово. Щоб не почорніли, збризніть їх лимонним соком і поставте в холодильник.

4. Банан

Цей варіант підходить тільки для солодкого бутерброда і тому частіше використовується в харчуванні дітей, ніж дорослих. Тим не менш, банан на бутерброді з арахісовим маслом і кунжутною або соняшниковою посипкою — це рай у вашому роті.

5. Паста з в’ялених помідорів

Вам може сподобатись така паста з в’ялених помідорів і насіння соняшнику з додаванням оливкової олії і, наприклад, часнику. Ще одна ідея використання в’ялених помідорів — змішати їх із вареним пшоном або манкою.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті