лобіо
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Лобіо

Лобіо - це традиційна грузинська страва з темної квасолі. Є безліч варіантів приготування лобіо, проте базові продукти залишаються тими самими: квасоля, грецькі горіхи, трави і прянощі.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 2 год

Інгредієнти

300 гр червоної або рябої квасолі
3 великі зубчики часника
1 цибулина
50 гр грецьких горіхів
1 пучок петрушки і кінзи
1 ч. л. хмелі-сунелі
олія
сіль та перець

Інструкції

  • Є кілька способів приготування квасолі. Перший – намочити квасолю на ніч і наступного дня зварити її. Другий – залити промиту квасолю великою кількістю холодної води, довести до кипіння, тоді зменшити вогонь і готувати протягом 2 годин. Можна, також, зварити квасолю в скороварці – цей спосіб швидкий та не потребує попереднього замочування квасолі. Вам потрібно злити зайву рідину, якщо її залишилось багато в кінці варіння і залишити стільки, щоби квасоля не була покрита повністю.

  • Почистити цибулю і дрібно нарізати. Обсмажити на ложці рослинної олії без запаху до прозорого. Додати до квасолі.

  • Часник подрібнити і додати до квасолі разом з прянощами та сіллю. Все добре перемішати.

  • Вимиту та висушену зелень порізати і додати до квасолі. Продовжувати готувати кілька хвилин на малому вогні помішуючи.

  • Горіхи подрібнити, найкраще в ступці або в чаші комбайну. Додати до квасолі, перемішати, зняти з вогню. Подавати лобіо холодним.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *