Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Які продукти купувати на ринку в листопаді

Продовжуйте купувати гарбузи всіх видів. Гарбуз можна коптити і запікати, поєднувати з м’яким сиром у салатах, готувати з нього пряні супи та гарячі напої.

осінні сезонні продукти

Радимо звернути увагу на всілякі коренеплоди: моркву, буряк, брукву, турнепс, різні сорти капусти, хрін, корінь селери, редьку, часник і картоплю, лісові гриби. Способів обробки – безліч. Наприклад, ферментування (квашена капуста, кімчі) чи запікання. Поєднуйте сезонні овочі з бобовими і готуйте поживні печені тощо. Груші, яблука, кизил, айва, лимони, мандарини – базовий набір фруктів та ягід не лише для напоїв і десертів, а й для різноманітних насичених соусів. Усі осінні сезонні продукти дуже смачні та корисні.

  1. Японську редьку дейкон можна знайти протягом усього року, але наприкінці жовтня та у листопаді настає сезон кавунової редьки. Як і будь-яка інша редька, вона додає стравам гіркоти та цікавого акценту. Її можна замаринувати й заферментувати, або вживати у їжу сирою.
  2. Серед інших сезонних продуктів я рекомендуємо пізні яблука. Їх можна додавати у бульйон. Що гірший вигляд має яблуко, то більше солодкості воно дає бульйону.
  3. Ще один недооцінений продукт – копчена дика груша. Не знаю, чому всі її ігнорують. Кількість глутамату натрію, тобто підсилювача смаку, у ній так само, як у в’ялених томатах чи грибах шиїтаке.
  4. Окрім того, можна звернути увагу на пекінську капусту та капусту кольрабі.

Продовжуйте готувати страви із гарбуза.

Це післялітня класика: восени він найкрутіший – солодкий, соковитий. Створений не тільки для гарбузових каш. Наприклад, випічку робить мегасоковитою.

Гарбузові супи – це взагалі осінній must have. З беконом, песто, натертим пармезаном, чебрецем, бальзаміком, медом, оливковою олією – усім, що розбавить занадто рівний гарбузовий смак.

Гарбуз класний, якщо його карамелізувати – таким його можна додавати в десерти, їсти як гарнір із м’ясом або ж кидати в овочеві салати. Ну й сирий гарбуз – просто створений для тих, хто взагалі не полюбляє гарбузового смаку.

Продовжується сезон звичайних фруктів: яблук, груш тощо. Приготуйте із цих продуктів прості пироги з яблуками, тарти «Татен», шарлотки.

Це те, що актуально завжди.

Також на ринках продовжують продавати обліпиху – дрібну ягоду, яскраво-жовтого кольору, божественного аромату. Із нею можна робити соуси, варити курди і додавати до десертів замість лимона.

Додайте трохи екзотики

Купуйте фейхоа, гранати і хурму. Фейхоа шукайте м’які, їжте просто так, перетирайте з цукром, маринуйте до м’яса і варіть варення. Шарони можна їсти просто так, а м’яку хурму – до птиці, для в’ялення і пирогів. Гранати – у салати. А з айви виходить мармелад і найсмачніше варення у світі.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті