Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Овочевий чилі від Джеймі Олівера

Чилі виходить смачним та поживним, а все завдяки концентрації рослинного білка, розмаїттю овочів, багатих на клітковину та вітаміни.

вегетаріанський чилі

Якщо вам набридли овочеві супи і хочеться спробувати щось пікантне, то настав час експериментувати! Цей чудовий рецепт стане одним із найулюбленіших у вашій домашній кулінарній книзі!

Інгредієнти (на 8 порцій):

Основні:

  • Перець солодкий 3 шт.
  • Батат 3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Оливкова олія
  • Кмин 1 ч. л.
  • Копчена паприка 2 ч. л.
  • Какао-порошок 2 ч. л.
  • Арахісове масло 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний
  • Перець чилі 2 шт.
  • Консервована квасоля 400 г
  • Нут консервований 400 г
  • Консервовані томати у власному соку 1200 г
  • Кінза 1 пучок
  • Картопля для запікання 8 шт.
  • Сир чедер 140 г
  • Салат, листя 4 шт.
  • Йогурт 8 ст. л.
  • Коріандр мелений 30 г

Для сальси:

  • Цибуля червона 1/2 шт.
  • Яблука 1/2 шт.
  • Лайм 1 шт.

Для соусу:

  • Перець халапеньйо маринований 1 шт.
  • М’ята, гілочка 2 шт.

Покрокова інстукція:

  1. Поставте велику каструлю на середній вогонь. Візьміть велику сковороду з антипригарним покриттям та поставте на сильний вогонь.
  2. Візьміть перці та обсмажте над вогнем чи грилі протягом 10 хвилин, поки вони не обвугляться. Візьміть батат і наріжте його невеликими шматками (очищати від шкірки не потрібно). Обсмажте на гарячій сухій сковороді протягом 5 хвилин, перевертаючи.
  3. Очистіть цибулю і дрібно наріжте, обсмажте в каструлі, поки вона не стане м’якою. Відставте та збризніть олією, додайте насіння кмину, паприку, какао-порошок та арахісове масло. Додайте 1 столову ложку червоного винного оцту і зіскребіть усі липкі шматочки з дна посудини, потім додайте батат.
  4. Візьміть чилі та обсмажте на гарячій сковороді або прямо над газовим полум’ям. Акуратно покладіть обвуглені перці на дошку, потім очистіть від насіння і грубо наріжте, додаючи їх у каструлю під час приготування.
  5. Розігрійте духовку до 180ºC.
  6. Процідіть масляну квасолю через сито над каструлею, щоб сік потрапив прямо у суміш, потім висипте квасолю на гарячу суху сковороду і залиште її рівним шаром, не перемішуючи, доки вона не почне обвуглюватись і лопатись. Додайте в овочі.
  7. Додайте нут (сік і решту) і розімніть консервовані помідори, потім залийте водою. Дрібно наріжте і додайте коріандр, сіль і перець та добре перемішайте, потім накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, і готуйте протягом 1 години або до загустіння, періодично помішуючи.
  8. Почистіть картоплю та просушіть на кухонному рушнику. Проколіть з усіх боків виделкою і посипте щіпкою солі, покладіть на деко і запікайте протягом 1 години, або поки вона не стане хрусткою зовні і повітряною всередині.
  9. Для сальси очистіть цибулю і наріжте її тонкими скибочками разом з яблуком, потім перекладіть у невелику миску, заправте соком лайма і приправте.
  10. Для соусу чилі змішайте халапеньйо та оцет із м’ятою у кухонному комбайні до отримання однорідної маси.
  11. Перед подачею підготуйте коріандр та змішайте з перцем чилі та оливковою олію. Натріть сир та промийте листя салату.
  12. Щоб подати до столу, надріжте кожну запечену картоплину хрестом, защипніть дно, щоб вони відкрилися, і перекладіть на тарілки. Зверху посипте сиром, добре його начинивши, потім додайте ложку перцю чилі та подавайте з листям салату, ложкою йогурту, дрібкою сальси та краплею соусу чилі.
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті