Якщо вам набридли овочеві супи і хочеться спробувати щось пікантне, то настав час експериментувати! Цей чудовий рецепт стане одним із найулюбленіших у вашій домашній кулінарній книзі!
Інгредієнти (на 8 порцій):
Основні:
- Перець солодкий 3 шт.
- Батат 3 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Оливкова олія
- Кмин 1 ч. л.
- Копчена паприка 2 ч. л.
- Какао-порошок 2 ч. л.
- Арахісове масло 1 ст. л.
- Оцет винний червоний
- Перець чилі 2 шт.
- Консервована квасоля 400 г
- Нут консервований 400 г
- Консервовані томати у власному соку 1200 г
- Кінза 1 пучок
- Картопля для запікання 8 шт.
- Сир чедер 140 г
- Салат, листя 4 шт.
- Йогурт 8 ст. л.
- Коріандр мелений 30 г
Для сальси:
- Цибуля червона 1/2 шт.
- Яблука 1/2 шт.
- Лайм 1 шт.
Для соусу:
- Перець халапеньйо маринований 1 шт.
- М’ята, гілочка 2 шт.
Покрокова інстукція:
- Поставте велику каструлю на середній вогонь. Візьміть велику сковороду з антипригарним покриттям та поставте на сильний вогонь.
- Візьміть перці та обсмажте над вогнем чи грилі протягом 10 хвилин, поки вони не обвугляться. Візьміть батат і наріжте його невеликими шматками (очищати від шкірки не потрібно). Обсмажте на гарячій сухій сковороді протягом 5 хвилин, перевертаючи.
- Очистіть цибулю і дрібно наріжте, обсмажте в каструлі, поки вона не стане м’якою. Відставте та збризніть олією, додайте насіння кмину, паприку, какао-порошок та арахісове масло. Додайте 1 столову ложку червоного винного оцту і зіскребіть усі липкі шматочки з дна посудини, потім додайте батат.
- Візьміть чилі та обсмажте на гарячій сковороді або прямо над газовим полум’ям. Акуратно покладіть обвуглені перці на дошку, потім очистіть від насіння і грубо наріжте, додаючи їх у каструлю під час приготування.
- Розігрійте духовку до 180ºC.
- Процідіть масляну квасолю через сито над каструлею, щоб сік потрапив прямо у суміш, потім висипте квасолю на гарячу суху сковороду і залиште її рівним шаром, не перемішуючи, доки вона не почне обвуглюватись і лопатись. Додайте в овочі.
- Додайте нут (сік і решту) і розімніть консервовані помідори, потім залийте водою. Дрібно наріжте і додайте коріандр, сіль і перець та добре перемішайте, потім накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, і готуйте протягом 1 години або до загустіння, періодично помішуючи.
- Почистіть картоплю та просушіть на кухонному рушнику. Проколіть з усіх боків виделкою і посипте щіпкою солі, покладіть на деко і запікайте протягом 1 години, або поки вона не стане хрусткою зовні і повітряною всередині.
- Для сальси очистіть цибулю і наріжте її тонкими скибочками разом з яблуком, потім перекладіть у невелику миску, заправте соком лайма і приправте.
- Для соусу чилі змішайте халапеньйо та оцет із м’ятою у кухонному комбайні до отримання однорідної маси.
- Перед подачею підготуйте коріандр та змішайте з перцем чилі та оливковою олію. Натріть сир та промийте листя салату.
- Щоб подати до столу, надріжте кожну запечену картоплину хрестом, защипніть дно, щоб вони відкрилися, і перекладіть на тарілки. Зверху посипте сиром, добре його начинивши, потім додайте ложку перцю чилі та подавайте з листям салату, ложкою йогурту, дрібкою сальси та краплею соусу чилі.