Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Сезонна страва: гарбузові оладки

Дуже смачні і пишні оладки з гарбузом - простий рецепт з доступних інгредієнтів.

Рецепт оладок із гарбуза

Гарбуз – чудова основа для сезонних осінніх страв. Зокрема, можна приготувати смачні гарбузові оладки.

Гарбузові оладки можна готувати як солоними, так і солодкими. У солодкому варіанті в них можна додати яблука, родзинки, сир або банан. У солону версію можна вмішати цибулю, часник, зелень, солоний сир або бекон. Для оладок бажано брати м’який стиглий гарбуз, щоб він добре просмажився.

Рецепт солодких гарбузових оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 г.
  • Яйце – 200 г.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Кефір – 250 мл.
  • Сода – 0.5 ч. л.
  • Борошно – 150 г.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування: Гарбуз очистити від серцевини і насіння, натерти на дрібній тертці. Змішати з яйцем, сіллю і цукром. Додати кефір (можна замінити молоком) з содою. Перемішати. Борошно просіяти кілька разів. Порціями всипати борошно в тісто. На сковороді розігріти олію і ложкою викласти оладки. Обсмажувати по 3-5 хвилин з кожного боку.

Гарбузові оладки з сиром

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 150 г.
  • Сир – 150 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно – 8 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 0.5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування: Гарбуз натерти на середній тертці і змішати з сиром. Додати яйце, сіль і цукор, перемішати до однорідності. В кінці просіяти в тісто борошно і розпушувач. Якщо сир сухий, то борошна можна додати менше. Розігріти сковороду з олією. Викласти оладки в сковороду ложкою і обсмажувати 3-5 хвилин.

Гарбузові оладки з сиром можна зробити солоними. В такому випадку не додавайте цукор, а покладіть більше солі і посічену зелень.

Рецепт солоних оладок з гарбуза

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г.
  • Сир – 70 г.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – 7 гілочок.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.

Спосіб приготування: Гарбуз нарізати кубиками і відварити в підсоленій воді до м’якості (приблизно 20 хвилин). Остудити і розім’яти гарбуз виделкою. Сир і часник натерти на тертці, петрушку порубати. Додати всі інгредієнти до гарбуза. Вмішати яйце і борошно. Посолити і поперчити, замісити тісто. Обсмажувати оладки на сковороді з гарячою олією 3-5 хвилин.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті