шоколадний кекс
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Шоколадний кекс

Кекс можна прикрасити кремом із сиру маскарпане та цукрової пудри.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 40 хв

Інгредієнти

160 г борошна (+ 20 г для французької сорочки)
150 г вершкового масла 82,5% (+ 20 г для французької сорочки)
2 яйця
150 г цукру
1 ст. л. какао
1 ч. л. розпушувача
90 г чорного шоколаду
дрібка солі

Інструкції

  • Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів, дістаньте із холодильника вершкове масло для французької сорочки.

  • В одній мисці змішайте 160 г борошна, 1 ст. л. какао-порошку, 1 ч. л. розпушувача та дрібку солі.

  • В іншій мисці збийте віничком 2 яйця та 150 г цукру. Суміш має побіліти. Влийте її до миски з борошном.

  • На пательні розтопіть 150 г вершкового масла 82,5% та влийте в миску. Силіконовою лопаткою перемішайте всі інгредієнти.

  • Подрібніть ножем 90 г чорного шоколаду та додайте в кексове тісто. Вимісіть його силіконовою лопаткою.

  • Ця кількість тіста розрахована на форму для випікання діаметром 22 см. Ми взяли прямокутну. Зробіть французьку сорочку. Ретельно змастіть форму всередині 20 г вершкового масла, притрусіть 20 г борошна, а залишки витрусіть з ємності.

  • Перекладіть кексове тісто у форму для випікання, розрівняйте його силіконовою лопаткою. Ставте випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів.  Після приготування діставайте з духовки та залиште кекс повністю остигати у формі. Потім наріжте шматочками та подавайте до столу.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *