Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Секрети приготування смачних дерунів

Приготувати деруни за класичним рецептом не так вже й складно. А ось ідеальні деруни, як готували наші бабусі - це вже мистецтво.

Класичний рецепт дерунів

Кремзлики, тертюхи, рисилованики, терчаники чи просто деруни — під такими різними назвами в регіонах України готують картопляні млинці. Сама назва «деруни» походить від способу приготування страви: її основним та незмінним інгредієнтом є терта картопля. Інші компоненти можуть змінюватися відповідно до традицій регіону чи окремої родини. Зокрема, до страви додають цибулю, часник, м’ясний фарш чи гриби.

Як приготувати ідеальні деруни? 5 порад

  1. Для смачних і ідеальних дерунів беріть тільки стару картоплю. У ній багато крохмалю, який додасть форму вашим оладкам. Деруни з молодої картоплі зазвичай починають розповзатися на сковорідці й при замішуванні доведеться додавати багато борошна. Це зіпсує насичений смак.
  2. Яйце в деруни додавати не обов’язково, якщо крохмалю в картоплі достатньо для того, щоб оладки не розповзалися.
  3. У справжні ідеальні деруни борошно не додають. Це надає їм зовсім інший смак і навіть відтінок.
  4. Всі овочі на деруни потрібно терти на крупній або дрібній тертці. Цибулю – теж. Якщо ви наріжете або пропустите через комбайн, то смак буде зовсім інший. Видавіть 2-3 зубчики часнику – це додасть пікантності.
  5. Готуйте швидко. Картопля не повинна потемніти або пустити зайвий сік – це зіпсує смак ваших дерунів. Можна додати 1-2 ложки сметани, щоб картопля не потемніла завчасно. Натерли, замішали й відразу смажте.

Рецепт дерунів по-селянськи


Інгредієнти:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль, перець – на смак
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

Візьміть невеликий кабачок, зніміть шкірку і натріть його на тертці, потім додайте туди натерту невелику моркву. Цибулю натріть на тертці та змішайте всі овочі.

Окремо натріть картоплю і змішайте її з овочами. Збийте одне яйце, видавіть пару зубчиків часнику і дрібно нарізаний кріп.

Всі інгредієнти ретельно перемішайте, додайте сіль і перець – на смак і починайте смажити дерни.

На розігріту сковороду додайте олію, дайте нагрітися і викладайте ложкою деруни. Якщо картопля і цибуля дали сік – акуратно злийте його.

Готові деруни викладайте на паперовий рушник, щоб вбрався жир, а потім подавайте до столу зі сметаною.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті