Інгредієнти
1 склянка води
50 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. солі
1 1/4 склянки борошна
3 яйця
цукрова пудра
600 мл олії
Інструкції
Борошно просіяти. У каструлюі з товстим дном довести до кипіння воду з цукром, сіллю та вершковим маслом.
До гарячої суміші всипати борошно, ретельно вимішати тісто. Воно має відставати від стінок. Зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури.
Додати по одному яйця. Тісто можна замішувати дерев’яною лопаткою, вінчиком або міксером.
Залишити тісто в холодному місці на 1-2 год.
Розігріти олію ( близько 1 л.). Тісто перекласти у кондитерський мішок з насадкою “зірочка”.
Витискати невеликі порції тіста одразу у розігріту олію.
Смажити до золотистого кольору, перекласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру. Посипати чурос цукровою пудрою.
Нотатки
Copyright © 2025 - Kert All rights reserved