Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Кімчі – корейська традиційна страва: рецепт

Кімчі - ідеальна гостра закуска, яку можна їсти просто так, додавати до яєчні, відвареного рису, риби або м’яса.

кімчі

Найчастіше, коли люди чують про страву кімчі, їм здається, що її приготування незбагненно складне. Ми можемо спростувати таку думку і надихнути вас на негайне приготування. Це буде дуже гостро, божественно смачно і, обов’язково, дуже просто, адже всі продукти для приготування корейського чімчі можна взяти в будь-якому супермаркеті.

Це дуже популярна страва, без якої корейці не уявляють життя. Споживання кімчі запобігає утворенню надлишкових жирових відкладень, а гострота страви перешкоджає захворюванню на нежить. Кімчі є безцінним джерелом вітамінів, а також зміцнює імунітет. Вважається ефективним засобом проти похмілля.

Історія виникнення

Вважають, що кімчі існувало вже в епоху Трьох корейських держав (37 р. до н.е.‒7 р. н.е). Існують докази практики маринування простої листової зелені в розсолі, яку тримають в глиняних посудинах, починаючи з 2030 року до нашої ери. Це свідчить, що ферментація була ранньою процедурою консервування в кулінарії. Для ферментації кімчі використовують традиційні горщики онггі. Великі онггі виставляють на спеціальні дворики під відкритим небом.

Як приготувати кімчі

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 качан пекінської капусти
3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю
1 велика морква
1 пучкок зеленої цибулі
1 редька або дайкон
2 см кореню імбиру
300 г солодкого перцю
300 г перцю чилі
5-6 зубчики часнику
1 ч. л. зерен коріандру
50 мл рибного соусу
2 ст. л. цукру
7-8 ст. л. солі
2 склянки води

ЕТАПИ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Візьміть пекінську капусту і зріжте корінець і поріжте її вздовж на чотири частини, а потім кожну з четвертинок розріжте поперек на три частини. Розберіть на листочки і добре промийте у великій мисці. Злийте воду, щедро посипте капусту сіллю (5-6 ст. л.) і перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин.
  • У сотейнику змішайте дві склянки води з 3 ст. л. рисового борошна. Поставте на вогонь і варіть до отримання густої маси.
  • Приготуйте соус Канкочі: 300 г солодкого перець, 300 г перецю чилі, 5-6 зубчиків часнику і 2 см очищеного корню імбиру пропустіть через м’ясорубку або перебийте в чаші блендера до отримання однорідної маси. Додайте до суміші 1-2 ст. л. солі та перемішайте.
  • Зелену цибулю (1-2 пучки) наріжте невеликими шматочками завдовжки по 4-5 см. Моркву (1 шт.) порубайте півкільцями по 0,5 см або поріжте тонкою соломкою. Якщо знайшли редьку або дайкон, обов’язково використовуйте їх в приготуванні кімчі, так у вас вийде автентичний смак.
  • Засолену в мисці капусту добре промийте від солі і струсіть від зайвої вологи. Додайте до неї інші інгредієнти – рибний соус (якщо його не знайшли, готуйте без нього), коріандр, остигнула суміш з рисового борошна, соус Канкочі.
  • Все дуже добре перемішайте, щоб соуси об’єдналися і обволікали кожен капустяний листок. Залиште маринуватися на один чи два дні. Кімчі можна зберігати в холодильнику близько місяця, але у мене вся порція пішла практично за кілька днів, тому що це божественно смачно.

У деяких рецептах стверджується, що заварювати рисове борошно не обов’язково, але якщо ви хочете приготувати цю страву саме так, як готують її в Кореї, то не уникайте цього пункту.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті