грушеве варення
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Грушеве варення

Для приготування варення із груш потрібно обрати солодкі та тверді фрукти, щоб вони гарно тримали форму в процесі приготування.

Час підготовки: 40 хв
Час приготування: 1 год

Інгредієнти

1,5 кг твердих груш
1 кг цукру
200 мл води

Інструкції

  • Підготуйте 1,5 кг груш. Добре помийте фрукти, серцевину з насінням виріжте та поріжте невеличкими часточками. Викладіть у каструлю.

  • В сотейник влийте 200 мл води та доведіть до кипіння. Всипте 1 кг цукру та варіть до його розчинення, помішуючи. Кількість цукру можете регулювати, виходячи зі своїх уподобань

  • У каструлю з грушами додайте цукровий сироп та поставте на повільний вогонь. Варіть 5-6 хвилин з моменту закипання. Потім зніміть з вогню та залиште повністю охолонути. Після цього знову повторіть варіння та охолодження ще двічі.

  • Після останнього охолодження знову поставте на повільний вогонь та варіть одну годину, періодично помішуючи. Поставте стерилізуватися банки та кришки зручним для вас способом, щоб вони були готові одночасно із варенням.

  • Готове варення розлийте по стерилізованих банках та закатайте кришками. Залиште охолоджуватися за кімнатної температури. Зберігайте до року у прохолодному місці.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *