

Інгредієнти
Інструкції
Підготуйте 1,5 кг груш. Добре помийте фрукти, серцевину з насінням виріжте та поріжте невеличкими часточками. Викладіть у каструлю.
В сотейник влийте 200 мл води та доведіть до кипіння. Всипте 1 кг цукру та варіть до його розчинення, помішуючи. Кількість цукру можете регулювати, виходячи зі своїх уподобань
У каструлю з грушами додайте цукровий сироп та поставте на повільний вогонь. Варіть 5-6 хвилин з моменту закипання. Потім зніміть з вогню та залиште повністю охолонути. Після цього знову повторіть варіння та охолодження ще двічі.
Після останнього охолодження знову поставте на повільний вогонь та варіть одну годину, періодично помішуючи. Поставте стерилізуватися банки та кришки зручним для вас способом, щоб вони були готові одночасно із варенням.
Готове варення розлийте по стерилізованих банках та закатайте кришками. Залиште охолоджуватися за кімнатної температури. Зберігайте до року у прохолодному місці.