Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Що посіяти на грядках у серпні

Навіть на початку осені можна знову наповнити город яскравою смачною і корисною зеленню.

грядки восени

Наприкінці серпня – на початку вересня після збирання врожаю грядки порожніють. Так, їх уже можна починати готувати до наступного сезону. Але грядки можуть ще попрацювати.

Салат-латук

Салати не тільки смачні й корисні, вони ще й високо декоративні. Їх можна сіяти не тільки двічі за сезон, а й узагалі протягом всього літа через невеликі інтервали часу. Салати терплять низькі температури, їх не лякають навіть заморозки до – 4–5 ОС. Посіяти можна сорти листкового салату з коротким періодом вегетації, які люблять прохолоду і не потребують довгого світлового дня. Найпоширеніший – латук, зокрема, ромен і айсберг. Листовий латук можна їсти через 35–40 днів після посадки. Якщо салат не встигне вирости до заморозків, він може дозріти під плівкою.
Шпинат любить прохолоду і короткий світловий день, оптимальна температура росту для шпинату 15–19 ОС. Любить рясний полив. Збирати врожай можна, залежно від сорту, через 30–50 днів після посіву.

Китайська капуста (пак-чой)

Її не варто плутати з пекінською – вона не утворює качана, а тільки формує розетку зеленого листя. Зовні вона більше схожа на салат, але за складом близька до білокачанної капусти. Вона містить незамінну амінокислоту лізин, яка очищає організм від шлаків і токсинів та підвищує імунітет. Це скоростиглий овоч, після висаджування розсади на грядку він готовий до вживання вже через 25–30 днів, а після висівання на грядку – через 40–60. Добре росте за температури 14–18 ОС. Це ідеальний претендент на серпневі й вересневі грядки.

Рукола 

Рукола має оригінальний гірчично-горіховий гострий присмак. Оптимальна для її росту температура – 14–18 ОС і короткий світловий день, не боїться заморозків до – 5–7 ОС. Важливо добре поливати руколу, інакше вона почне гірчити. Зрізати листя можна вже через 25–30 днів після висівання.

Крес-салат 

Має присмак гірчиці та хрону. Росте він надзвичайно швидко: 12–17 днів від посадки до збору. Крес-салат любить прохолоду, тому найкраще його вирощувати навесні й восени.

Пряні трави 

Кріп, коріандр, базилік, петрушка, цибуля на зелень і інші швидкорослі й холодостійкі рослини. Їх можна вирощувати у другу зміну. Урожай готовий до вживання через 20–40 днів після висівання. Щоб трави сходили швидше, насіння треба потерти в долонях, а після цього залити гарячою водою (не окропом), замочити на добу, а потім висівати. Землю треба як слід удобрити азотно-калійним добривом. Тоді сходів можна очікувати вже через 8–10 днів, а ще через 2 тижні ласувати молодою зеленню.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті