Інгредієнти
Інструкції
-
Зробіть начинку. Змішайте цукор і кукурудзяне борошно у мисці, потім додайте вишні. Перемішайте, щоб покрити ягоди цукром.
-
Перекладіть вишні у каструлю, поставте її на слабкий вогонь, додайте лимонний сік та воду. Перемішайте і готуйте під кришкою протягом 7 хвилин, але не забувайте періодично помішувати, щоб цукор та борошно не прилипли до дна. Через 7 хвилин зніміть каструлю з вогню і дайте їй охолонути.
-
Зробимо тісто. Наріжте кубиками масло і розітріть його разом із борошном кінчиками пальців. Додайте воду з лимонним соком і перемішайте — у вас має вийти м’яке тісто.
-
Загорніть тісто у плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
-
Розігрійте духовку до 200 °C.
-
Коли тісто та начинка охолонуть, розкатайте тісто приблизно до товщини монети (близько 2 мм).
-
Розкладіть тісто у форму. Викладіть начинку. Прикрасьте пиріг решіткою. Використовуйте довгу лінійку та ніж, щоб нарізати тісто смужками товщиною приблизно 2 см. Змастіть яйцем по краю пирога, потім сплетіть зверху решітку, защипуючи і обтискаючи краї.
-
Поставте пиріг у духовку і випікайте протягом 15 хвилин, потім зменште температуру до 180 °C і випікайте ще 35-40 хвилин, поки верх не стане золотисто-коричневим і начинка не почне пухиритися.