салат Панцанелла
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Cалат Панцанелла

Цей італійський салат має багато варіацій, але три незмінні складові — хліб, помідори та оливкова олія. Давайте приготуємо легку Панцанеллу з куркою на вечерю.

Час підготовки: 30 хв
Час приготування: 5 хв

Інгредієнти

Куряче філе - 2 шт
Помідори - 800 гр
Цибуля червона - 1 шт
Часник - 3 зубчики
Чіабата - 2-3 скибочки
Оливки без кісточок - 50 гр
Оцет винний - 1 ст.л.
Оливкова олія - 3 ст.л.
Сіль за смаком
Базилік - 2 гілочки

Інструкції

  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте глибоку форму для випікання. Очистіть на наріжте тонкими півкільцями цибулю. Наріжте слайсами зубчики часнику. Листя базиліку подрібніть руками. Наріжте чіабату на невеликі шматочки.

  • Покладіть куряче філе у форму, збризніть 1/2 столової ложки оливкової олії і посоліть. Запікайте 25 хвилин до золотистого кольору. Дайте м’ясу охолонути та подрібніть його на шматочки за смаком в окремій тарілці. Форму для випікання залиште до потреби.

  • Наріжте помідори тонкими півкільцями і покладіть на друшляк, встановлений над мискою. Додайте сіль і перемішайте.

  • Збийте у великій салатниці оцет, часник та 2 ст. л. оливкової олії. Додайте цибулю, помідори та половину базиліка.

  • Зменьшіть температуру духовки до 180 градусів. Розсипте хліб у форму, в якій ви запікали курку. Збризніть шматочки оливковою олією та обсмажте у духовці впродовж 10 хвилин.

  • Перемішайте все у глибокій мисці та подавайте.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *