пончики з маком
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Традиційна українська страва: пончики з маком

Приготуйте традиційний український смаколик — пампухи з маком, за класичним рецептом.

Час підготовки: 1 год 20 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

Молоко - 0,5 л
Дріжджі (пресовані) - 40 г
Яйця - 2 шт
Борошно - 900 г
Цукор - 150 г
Соняшникова олія - 4 ст.л (для тіста) + 0,5 л (для смаження)
Ванільний цукор - 1 ч.л.
Мак - 200 г

Інструкції

  • Підігрійте молоко до 40 С.

  • У тепле молоко додайте 2 столові ложки цукру, 8 столових ложок борошна та дріжджі. Змішайте усі інгредієнти, накрийте харчовою плівкою та залишіть у теплому місці.

  • Через пів години додайте в опару яйця, олію, 100 грамів цукру, ванільний цукор та змішайте все до однорідної консистенції.

  • Додайте до рідкої маси просіяне борошно і вимішайте тісто. Залиште тісто на деякий час, аби приготувати начинку.

  • Перемеліть мак, залийте водою, так, аби вода лише покрила мак і поставте на повільний вогонь. Варіть мак, поки вся зайва вода не випарується.

  • Додайте до маку 2 столові ложки цукру.

  • Розкотіть тісто товщиною 1 см та виріжте кружечки радіусом до 10 см.

  • У центр кожного кружечка додайте начинку, закрийте пончик.

  • Готові сформовані пампухи залишіть підходити на 20 хвилин.

  • Нагрійте велику кількість олії та обсмажте пончики до готовності, тобто до рум’яної скоринки.

  • Подавайте, коли пончики охолонуть, посипавши цукровою пудрою.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *