паста пене
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Паста пене Араб’ята

Паста пене араб’ята неодмінно сподобається тим, хто полюбляє гостреньке. Правильний баланс томатів, цибулі та перцю чилі – ось секрет ідеальної пасти араб’ята.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 15 хв

Інгредієнти

Пене - 200 г
Перець чилі - 1 шт
Цибуля - 1 шт
Вино біле сухе - 100 мл
Томатний сік (соус) - 100 мл
Оливкова олія - 2-3 ст. л.
Часник - 1-2 зубчики
Пармезан - 30 г
Сіль та перець

Інструкції

  • Очистіть і дрібно наріжте 1 цибулину, 1 перець чилі наріжте тонкими слайсами.

  • Налийте 2 ст. л. оливкової олії на пательню, додайте зубчик часнику, розчавлений ножем. Смажте його хвилину на середньому вогні. Потім додайте чилі та цибулю, смажте їх приблизно 30 секунд.

  • Влийте на пательню до овочів 100 мл томатного соку.

  • Далі додайте 100 мл білого сухого вина.

  • Випарюйте рідину, поки вона не зменшиться в обсязі в 2 рази і не загусне до стану соусу.

  • Відваріть 200 г пасти у великій кількості підсоленої води (приблизно 2 літри) до стану напівготовності, далі паста буде доходити у соусі.

  • Перекладіть напівготову пасту до соусу і додайте до пательні 100 мл води, в якій варилася паста.

  • Добре перемішайте і тушкуйте ще хвилину, після чого поперчіть і посоліть за смаком.

  • При подачі посипте страву 30 г пармезану. Кількість сиру регулюйте на свій смак.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *