Інгредієнти
Інструкції
-
Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна було збити соус вінчиком. Щоб вам було зручніше збивати, і миска не рухалася, оберніть її складеним в трубочку рушником
-
Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою вінчика. Додайте сік лимона, дрібку солі та добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною.
-
В отриману масу тонкою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали – збили вінчиком, ще трохи додали – знову збили вінчиком.
-
Коли залишаться останні 5 грам олії, і ви додасте її до соусу, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу.