домашній майонез
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Домашній майонез

Якщо ви спробуєте домашній майонез один раз, ви більше ніколи не будете купувати цей соус в магазині.

Час підготовки: 5 хв
Час приготування: 5 хв

Інгредієнти

Жовток - 2 шт
Соняшникова олія - 125-150 гр
Гірчиця - 10 гр
Сік лимона - 1 ст.л.
Дрібка солі

Інструкції

  • Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна було збити соус вінчиком. Щоб вам було зручніше збивати, і миска не рухалася, оберніть її складеним в трубочку рушником

  • Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою вінчика. Додайте сік лимона, дрібку солі та добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною.

  • В отриману масу тонкою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали – збили вінчиком, ще трохи додали – знову збили вінчиком.

  • Коли залишаться останні 5 грам олії, і ви додасте її до соусу, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *