кабачки
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Деруни з кабачків

Деруни з кабачків – надзвичайно смачна літня страва. Рецепт простий у приготуванні, а деруни виходять дуже ніжними всередині і хрусткими зовні. Це чудовий варіант як для сніданку, так і просто на закуску до обіду чи вечері.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 25 хв

Інгредієнти

Кабачки - 2-3 шт
Яйце - 1 шт
Борошно - 4 ст.л..
Кріп (сушений або свіжий) - 1 ч.л.
Олія (для смаження) - 4 ст.л.
Сіль та перець

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування золотавих дерунів з кабачка.

  • Ретельно помийте 2 кабачки. Якщо у вас молоді кабачки, шкірку знімати не потрібно. Якщо ж вона вже занадто товста, краще зняти її, аби страва була ніжнішою. Натріть на крупній тертці.

  • Вбийте 1 яйце і додайте сіль та перець до смаку. Перемішайте суміш.

  • Всипте у миску до кабачків 4 ст. л. борошна та 1 ч. л. сушеного кропу. Якщо у вас є свіжий кріп, можна використати і його, так деруни з кабачків будуть трохи більш ароматними.

  • Ретельно перемішуйте суміш кілька хвилин ложкою, аби кабачки виділили трохи соку.

  • Розігрійте пательню із соняшниковою олією, викладайте по столовій ложці кабачків та смажте з обох боків приблизно по 2 хвилинки. Готові деруни з кабачків подавайте зі сметаною чи натуральним йогуртом.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *