Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Рецепт австрійського шніцеля

Шніцель – це шматок м’яса в хрусткій паніровці. Цю страву легко приготувати в домашніх умовах. Головне – знати секрети приготування.

шніцель

Секрети приготування австрійського шніцеля:

  1. Для шніцеля найкраще використовувати свинину, телятину або баранину, але, якщо хочете більш дієтичний варіант, можна експериментувати з курячим та індичим м’ясом. І тут важлива порада: нарізайте м’ясо поперек волокон. Робіть м’ясну заготівлю прямокутної форми, а товщиною приблизно 3-5 мм.
  2. Дуже важливо правильно відбити м’ясо. Для цього візьміть шматок м’яса і накрийте його харчовою плівкою. Радимо використовувати дерев’яний кухонний молоток. Відбивати потрібно ретельно, але, щоб не було рваних шматків.
  3. Ідеальні спеції для шніцеля – сіль і чорний мелений перець. Але цілком можна експериментувати. Усе залежить від того, який результат в підсумку ви хочете отримати. Так, наприклад, можна додати копчену паприку, сушені томати з базиліком і суміш перців – чорний, червоний і білий. Утім, м’ясо можна навіть замаринувати на 15 хвилин: посипати сіллю та чорним меленим перцем та скропити соком лайма.
  4. Існує багато рецептів панірування шніцеля, головна умова – паніровка повинна хрустіти.
  5. Шніцель можна робити в духовці або готувати у фритюрі. Якщо захочете приготувати в духовці, розігрійте її до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього шніцель і запікайте протягом 15 хвилин. Якщо вирішите смажити шніцель у фритюрі, розігрійте глибоку пательню з великою кількістю соняшникової олії та обсмажте шніцель до золотистої скоринки приблизно 1-2 хвилини з кожного боку.

Подавати шніцель можна з картоплею фрі, кускусом, рисом, гречкою, а також овочевим салатом.

Можна експериментувати й з соусами до шніцелю: робити грибний, томатний або зовсім подавати з аджикою.

Інгредієнти:

  • 400 г свинини (биточна частина)
  • 3 яйця
  • 4 ст.л борошна
  • 8 ст. л панірувальних сухарів
  • 200 мл соняшникової олії (для смаження)
  • Лимон для подачі (за бажанням)
  • Сіль і перець

Кроки:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування шніцеля.
  2. Візьміть 400 г свинячого битка розріжте на шматки товщиною півтора-два сантиметри.
  3. Потім покладіть шматок на кухонну дошку та акуратно розріжте його вздовж на дві частини, але не дорізайте до кінця. М’ясо має розкритися в формі метелика.
  4. Накрийте шматок м’яса харчовою плівкою та відбийте плоскою стороною кулінарного молотка, щоб не пошкодити м’ясні волокна. Відбивайте ретельно й добре, але не перестарайтеся, щоб не було надірваних шматків м’яса (до 3-5 мм). Потім шматки м’яса посоліть і поперчіть.
  5. Візьміть 3 яйця та розбийте в неглибоку миску й трохи збийте виделкою, а після приступайте до панірування. Запаніруйте м’ясо спочатку в борошні. Потім перекладіть шматок у збиті яйця.
  6. І завершальний етап панірування – сухарі. Добре обваляйте шматок м’яса в сухарях.
  7. Візьміть глибоку пательню, налийте соняшникову олію та відправте в неї смажитися шніцель до рум’яної скоринки на середньому вогні. Кришкою пательню не закривайте, інакше не отримаєте хрустку скоринку.
  8. Після того, як скоринка шніцеля підрум’янилася, викладіть його на паперовий рушник, щоб вбралися залишки соняшникової олії. Подавайте відразу ж із лимоном. Якщо шніцель полежить якийсь час, його скоринка вже не буде хрусткою.
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті