Булочка
Традиційно для гамбургерів використовують дріжджові булочки з пшеничного борошна, зазвичай посипані кунжутом. Але не тільки їх. Які ще булочки підійдуть?
- Здобні булочки
- Булочки-брецелі.
- Цільнозернові булочки
- Кольорові булочки — рожеві (з буряком), помаранчеві (з бататом) або чорні (з вугіллям).
Якщо ваші гості дуже стежать за своїм здоров’ям, можете подати їм гамбургер, загорнутий в листя салату замість булочки.
М’ясо
Яловичий фарш у вигляді плоскої котлети, приправлений спеціями і обсмажений на сковорідці або грилі, — це серце класичного гамбургера.
Щоб додати родзинку у ваше бургер-меню, замініть яловичину на курку або рибу.
Пам’ятайте, що серед гостей можуть бути вегетаріанці. Чудові котлети для гамбургера можна приготувати з:
- бобових — сої, сочевиці, квасолі або нуту;
- коренеплодів — буряка, селери або моркви;
- крупи — ячної, гречаної або проса.
Овочі (та фрукти)
Якщо вашим гостям набрид стандартний набір з листя салату, помідорів і солоних огірочків, можете піти нестандартним шляхом і додати у ваш гамбургер овочі та фрукти.
- Листова зелень: салат айсберг, польовий салат, рукола, шпинат і листя буряка.
- Солоні начинки: солоні огірки, оливки, в’ялені помідори.
- Солодкі начинки: свіжі помідори, болгарський перець, фрукти (наприклад, яблука чи груші).
- Кислі начинки: квашені овочі, кімчі, каперси.
- Гострі начинки: цибуля, редис, перець чилі, халапеньйо.
Соус
Гамбургер неможливо приготувати без соусу. Стандартний варіант — це кетчуп, майонез, або класичний соус для гамбургерів (кетчуп, змішаний з майонезом і подрібненими солоними огірками).
Але крім цього, існує ще безліч варіантів. Ось кілька ідей соусів для гамбургерів від нашого шеф-кухаря:
- Домашній соус барбекю з копченим чорносливом.
- Арахісовий соус із кокосовим молоком.
- Майонез, змішаний з пюре з манго і перцю чилі.
- Соус теріякі.
- Червона цибуля і порт-чатні.