спрінг-роли з овочами
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Спрінг-роли із овочами

Роли з рисового паперу – азіатська класика. Начинку для них можна використовувати практично будь-яку.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 10 хв

Інгредієнти

4 листа рисового паперу
300 г печериць
1 морква (велика)
2 ст. л. рослинної олії
1 ст. л. насіння кунжуту
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
100 мл соєвого соусу
1 ч. л. мірину
½ перцю чилі
петрушка
сіль і перець

Інструкції

  • Одну морквину очистіть від шкірки і наріжте довгими смужками на мандоліні або за допомогою овочечистки (як для корейської моркви).

  • Печериці (300 г) помийте, обсушіть і наріжте слайсами.

  • Розігрійте сковороду з 2-ма ст. л. рослинної олії, підрум’яньте печериці та моркву 1-2 хвилини, щоб морква залишилася хрусткою

  • Перець чилі помийте і відріжте приблизно половину. Наріжте половину перцю чилі дуже дрібним кубиком.

  • Змішайте в мисці моркву, печериці, перець чилі. Додайте в миску листочки петрушки за смаком.

  • Налийте в сотейник 100 мл соєвого соусу. Додайте 1 ч. л. міріну.

  • Потім розведіть в піалці 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю в 60 мл води. Введіть суміш у соєвий соус і прогрійте до загустіння.

  • Рисові листи (4 шт.) змастіть водою, щоб вони стали еластичними. Викладіть начинку на одну сторону листа і акуратно загорніть в рол.

  • Розріжте готовий рол навпіл і полийте соусом. Можете посипати смаженим подрібненим арахісом чи кунжутом.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *