шаурма з куркою
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Шаурма з куркою

Для приготування шаурми дуже важливо обрати гарне соковите м’ясо. Саме таке можна знайти на курячих ніжках – воно просто тане у роті.

Час підготовки: 20 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

4 курячі гомілки (або стегна) без кістки
200 г моркви по-корейськи
8 листів тонкого вірменського лаваша
200 г натурального йогурту
5 зубчиків часника
1 великий томат
3 солоні огірки
¼ маленької капустини
100 г кетчупу
1,5 ст. л. олії
зелень, сіль та перець

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування соковитої шаурми з куркою. Лаваш краще не діставати з пакування заздалегідь, виймайте його безпосередньо перед використанням, інакше він може підсохнути та буде погано згортатися. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

  • Відділіть шкірку від чотирьох курячих гомілок, зачистьте їх від зайвого жиру та викладіть у форму для запікання. Розчавіть 3 зубчики часнику, покладіть до курки. Посоліть та поперчіть, додайте улюблені приправи. Скропіть 1,5 ст. л. олії та запікайте приблизно 25-30 хвилин за температури 180 градусів.

  • Тим часом приготуйте соус. Викладіть у мисочку 200 г натурального йогурту. Дрібно порубайте 2 зубчики часнику. Додайте зелень та часник до йогурту. Посоліть і поперчіть до смаку, добре перемішайте.

  • Готове м’ясо ніжок дістаньте з духовки та дайте трохи охолонути. Після цього наріжте м’ясо дрібними шматочками.

  • Наріжте повздовжніми слайсами 3 солоні огірки, а потім поріжте соломкою. Великий томат наріжте тонкими напівкільцями, дрібно посічіть ¼ маленької капустини.

  • Лаваш змастіть соусом, зверху викладіть капусту та моркву по-корейськи, слайси томатів та шматочки солоних огірків. Викладіть курку та ще раз полийте зверху соусом та кетчупом.

  • Загорніть начинку у конвертик, спочатку підгорнувши краї, а потім згорніть лаваш у рулет.

  • Розігрійте суху пательню гриль та обсмажте шаурму по кілька хвилин з кожного боку, до утворення характерних рисочок. Їжте шаурму, вмочуючи за бажанням у соус.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *