Інгредієнти
Інструкції
-
Підготуйте всі інгредієнти для приготування соковитої шаурми з куркою. Лаваш краще не діставати з пакування заздалегідь, виймайте його безпосередньо перед використанням, інакше він може підсохнути та буде погано згортатися. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
-
Відділіть шкірку від чотирьох курячих гомілок, зачистьте їх від зайвого жиру та викладіть у форму для запікання. Розчавіть 3 зубчики часнику, покладіть до курки. Посоліть та поперчіть, додайте улюблені приправи. Скропіть 1,5 ст. л. олії та запікайте приблизно 25-30 хвилин за температури 180 градусів.
-
Тим часом приготуйте соус. Викладіть у мисочку 200 г натурального йогурту. Дрібно порубайте 2 зубчики часнику. Додайте зелень та часник до йогурту. Посоліть і поперчіть до смаку, добре перемішайте.
-
Готове м’ясо ніжок дістаньте з духовки та дайте трохи охолонути. Після цього наріжте м’ясо дрібними шматочками.
-
Наріжте повздовжніми слайсами 3 солоні огірки, а потім поріжте соломкою. Великий томат наріжте тонкими напівкільцями, дрібно посічіть ¼ маленької капустини.
-
Лаваш змастіть соусом, зверху викладіть капусту та моркву по-корейськи, слайси томатів та шматочки солоних огірків. Викладіть курку та ще раз полийте зверху соусом та кетчупом.
-
Загорніть начинку у конвертик, спочатку підгорнувши краї, а потім згорніть лаваш у рулет.
-
Розігрійте суху пательню гриль та обсмажте шаурму по кілька хвилин з кожного боку, до утворення характерних рисочок. Їжте шаурму, вмочуючи за бажанням у соус.