Інгредієнти
Інструкції
-
Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду. Тільки обов’язково підливайте теплу рідину – це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.
-
Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г) доки цибуля не стане прозорою.
-
Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.
-
Додайте рис арборіо (1 склянка) – це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис протягом 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.
-
Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.
-
Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному черпаку і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться. Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м’яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури. В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезано.