ризото
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Ризото з білими грибами

Ризото, приготоване на правильному сорті рису з овочевим бульйоном, виходить неймовірно ніжної структури, а білі гриби і сухе вино зроблять страву ще більш пікантною і вишуканою.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 20 хв

Інгредієнти

1 склянка Рис (арборіо)
150 г Білі гриби
100 мл Біле сухе вино
100 г  Корінь селери
1 шт Цибуля
1 шт Морква
1 зубчик Часник
2 горошини Духмяний перець
5 шт. Томати (коктейльні)
25 г Вершкове масло
25 г Пармезан
Приправи за смаком

Інструкції

  • Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду. Тільки обов’язково підливайте теплу рідину – це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.

  • Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г) доки цибуля не стане прозорою.

  • Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.

  • Додайте рис арборіо (1 склянка) – це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис протягом 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.

  • Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.

  • Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному черпаку і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться. Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м’яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури. В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезано.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *