

Інгредієнти
Інструкції
Відваріть 100 г рису в підсоленій воді в співвідношенні 1: 2. Час варіння рису може відрізнятися в залежності від сорту, зазвичай це займає 15-20 хвилин.
З курки або курчати видаліть всі нутрощі, розріжте уздовж навпіл і за необхідності промийте.
Натріть кожну половину курки сіллю і перцем.
Викладіть шматки курки на деко для запікання і полийте олією, щоб утворилася хрустка скоринка. Додайте на деко роздавлений зубчик часнику для аромату. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Приготуйте соус теріякі. У невеликій сотейник налийте 100 мл соєвого соусу, додайте 2 ст. л. цукру і поставте на маленький вогонь.
Натріть 2 зубчики часнику на дрібній тертці або можете просто придушити його руками. Якщо потерти часник на тертці, смак соусу буде більш інтенсивним. Якщо хочете додати трохи гостроти, покладіть в соус кілька шматочків перцю чилі.
Тепер очистіть 2 см кореня імбиру і потріть його на дрібній тертці. Імбир додасть соусу особливу пікантність.
Додайте 2 ст. л. звичайного або рисового оцту і варіть соус на маленькому вогні протягом 10 хвилин, поки він не почне злегка гуснути. Зніміть з вогню і відставте в сторону.
Диню очистіть від шкірки і поріжте невеликими шматочками.
Викладіть до тарілки рис, зверху на нього диню і курку. Полийте соусом теріякі.