Інгредієнти
Інструкції
-
Для початку підготуйте мак (100 г) для начинки – пересипте його в невелику каструлю, залийте молоком або молоком з водою (300 мл), додайте мед (1 ст. л.) і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 40 хвилин, накривши кришкою. Процідіть і перетріть мак в ступі або перебийте в чаші блендера.
-
Приготуйте тісто. Спочатку зробіть опару – змішайте молоко (150 мл), дріжджі (1 ч. л.), цукор (2 ст. л.) і 3 ст. л. борошна. Приберіть в тепле місце на 15 хвилин. Потім додайте сіль (½ ч. л.), рослинну олію (40 мл), решту борошна і замісіть тісто.
-
Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте тісто, викладіть начинку з маку. Загорніть пиріг рулетом, зверху змастіть збитим яйцем (1 шт.) і поставте запікати в духовку протягом 25-30 хвилин або до появи рум’яної скоринки. Дайте йому трохи охолонути і подавайте, присипавши цукровою пудрою (1 ст. л.).