рулет з маком
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Рулет з маком

Макові пироги і рулети – дуже популярна серед українців страва.

Час підготовки: 50 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

150 мл Молоко (тепле) для тіста + 300 мл для замочування маку (можна використати воду)
1 ч. л. Сухі дріжджі
2 ст.л. Цукор
40 мл Рослинна олія
½ ч. л. Сіль
1-1,5 стакан Борошно
1 шт. Яйце (для змащування пирога)
1 ст. л. Цукрова пудра (для посипання)
100 г Мак
1 ст.л. Мед

Інструкції

  • Для початку підготуйте мак (100 г) для начинки – пересипте його в невелику каструлю, залийте молоком або молоком з водою (300 мл), додайте мед (1 ст. л.) і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 40 хвилин, накривши кришкою. Процідіть і перетріть мак в ступі або перебийте в чаші блендера.

  • Приготуйте тісто. Спочатку зробіть опару – змішайте молоко (150 мл), дріжджі (1 ч. л.), цукор (2 ст. л.) і 3 ст. л. борошна. Приберіть в тепле місце на 15 хвилин. Потім додайте сіль (½ ч. л.), рослинну олію (40 мл), решту борошна і замісіть тісто.

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте тісто, викладіть начинку з маку. Загорніть пиріг рулетом, зверху змастіть збитим яйцем (1 шт.) і поставте запікати в духовку протягом 25-30 хвилин або до появи рум’яної скоринки. Дайте йому трохи охолонути і подавайте, присипавши цукровою пудрою (1 ст. л.).

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *