домашня шинка
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Шинка запечена в духовці

Шинка – універсальна страва, яку можна готувати як на свята, щоб вистачило на всю родину чи гостей, так і кожного дня, роблячи з нею смачнючі бутерброди.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 2-2,5 год

Інгредієнти

1 кг мякоті свинини («яблучко»)
2 зірочки бадьяна
3-4 бутони гвоздики
3 лаврові листки
1 ч. л. зерен коріандру
2-3 ч. л. гірчиці (солодкої)
½ ч. л. пластівців перцю чилі
1 л води
60 г солі

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування шинки – свинину і набір ароматних спецій.

  • Свинину посоліть та поперчіть, зв’яжіть кулінарною мотузкою, щоб м’ясо мало щільну структуру. Якщо хочете отримати більш соковиту шинку та маєте час, м’ясо можна вимочити в сольовому розчині протягом 6-8 годин. Просто розчиніть 60 г солі в 1 літрі води та покладіть туди зв’язане м’ясо.

  • Відваріть підготоване м’ясо у воді з додаванням спецій. Варити треба на дуже маленькому вогні півтори-дві години. Відварений шматок м’яса дістаньте з каструлі, змастіть солодкою гірчицею та притрусіть пластівцями перцю чилі.

  • Запікайте в розігрітій паровій печі або духовці при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Подавайте шинку теплою або холодною, порізавши шматками.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *