Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Корисний перекус: вівсяний батончик

Це смак, від якого життя кращає, а тіло наповнюється енергією, здоров’ям та любов’ю. Суміш злаків в поєднанні зі спеціями, горіхами, медом та сумішшю олій утворю просто неймовірно смачний енергетичний батончик.

вівсяний батончик

Його зручно брати з собою на роботу, давати дітям у школу. Цей батончик – це здоровий перекус, який ви захочете готувати знову і знову.

Рецепт дуже простий. Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 100 г вівсяних пластівців (суміш «7 злаків»)
  • 2 ст. л. цільнозернового борошна
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 50 г вершкового масла (або кокосового)
  • 50 мл олії
  • 80 г меду
  • 1 ст. л. цукру
  • 150 г родзинок (або інши сушених ягід чи фруктів)
  • 100 г мигдалю (або волоських горіхів)
  • 1 дрібка солі

Покрокова інструкція

  1. Насипте у миску 100 г вівсяної суміші пластівців.
  2. Додайте до миски всі інші інгредієнти: 2 ст. л. цільнозернового борошна, 50 г кокосової олії або м’якого вершкового масла, дрібку солі, 1 ч. л. меленої кориці, 50 мл олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок і 100 г мигдалю, попередньо подрібнивши його будь-яким зручним способом.
  3. Суміш ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній масі.
  4. Форму для запікання вистеліть пергаментом і перекладіть отриману масу. Дуже щільно утрамбуйте за допомогою ложки або денця склянки. Випікайте в духовці при температурі 160 градусів протягом 30-35 хвилин.
  5. Дайте масі повністю охолонути у формі і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч, щоб вміст стабілізувався. Остиглий пласт наріжте зручними шматочками – у формі батончика або квадратів.
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті