фокачча
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Справжня італійська фокачча

Фокачча – традиційний італійський коржик або хліб, який готують із дріжджового, прісного або здобного тіста. Фокачча існувала ще в Стародавньому Римі.

Час підготовки: 50 хв
Час приготування: 15-20 хв

Інгредієнти

300 г пшеничного борошна
180-200 мл теплої води
15-20 г «живих» дріжджів
½ ч. л. цукру
1 ч. л. солі
2,5-3 ст. л. соняшникової олії
3 гілочки розмарину
1 ч. л. крупної солі
1-2 ст. л. оливкової олії

Інструкції

  • Приготуйте дріжджове тісто для фоккаччі: з’єднайте в мисці 300 г пшеничного борошна з ½ ч. л. цукру та 1 ч. л. солі, а в окремий кут розкришіть 15-20 г «живих» дріжджів. Додайте 2,5-3 ст. л. соняшникової олії та 180-200 мл теплої води.

  • Замісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Намагайтеся не забити його борошном, а при необхідності, під час вимішування, змащуйте руки соняшниковою олією. Сформуйте тісто в кулю та залиште в мисці під рушником або харчовою плівкою на 40-45 хвилин для того, щоб воно піднялося.

  • Обімніть тісто та сформуйте фокаччу. Розгорніть тісто руками в круглий пласт діаметром приблизно 24-26 см.

  • Розподіліть по поверхні тіста листочки розмарину. Можете попередньо їх дрібно порубати. Злегка присипте крупною сіллю та скропіть оливковою олією. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *