Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Як правильно приготувати кускус та булгур

Щоб кускус був розсипчастим, його попередньо можна підсмажити на пательні, а рис промити до чистої води.

бургул і кускус

Кускус – чемпіон зі швидкості та зручності приготування. Усього кілька хвилин і найсмачніший гарнір буде на вашому столі. Просто запарте у співвідношенні 1 об’єм крупи до 1,5-2 об’єму окропу. Закрийте ємність, в якій ви запарюєте, кришкою і зачекайте приблизно 5 хвилин. Потім відкрийте, додайте сіль, оливкову олію чи вершкове масло. Кускус можна додавати і до овочів. Наприклад, посмажте натерту моркву та дрібно нарізану цибулю, додайте цвітну капусту та броколі й трохи соєвого соусу. Тушкуйте 3 хвилини, але щоб цвітна капуста і броколі трохи хрумтіли. Після цього додайте кускус, залийте гарячим м’ясним, овочевим або грибним бульйоном, доведіть до кипіння, накрийте кришкою та залиште на 5 хвилин. Можна також продовжити готувати, постійно помішуючи кускус, доки він не вбере всю рідину.

Кускус відмінно поєднується з овочами, м’ясом та рибою, а також ідеально підходить для приготування салатів.

Рецепт: Кускус по-грецьки

Кускус відмінно поєднується практично з усіма овочами, а також із сиром. Я приготував цю крупу з оливками, огірком, солодким перцем та сиром фета. Вийшло дуже смачно та на все про все витратив до 15 хвилин. До речі, сир фета можна замінити на рікоту.

Інгредієнти:

  • 150 г кускуса
  • 150 г сиру фета
  • 100 г оливок без кісточок
  • 2 невеликі огірки
  • 1 солодкий перець
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 гілочки м’яти
  • сіль та перець до смаку
  1. Візьміть 150 г кускуса, додайте дрібку солі та 1 ст. л. оливкової олії, а потім залийте окропом у пропорції 1:1. Накрийте кришкою та залиште на 5 хвилин.
  2. Доки кускус запарюється, візьміть два невеликі огірки та солодкий перець, поріжте дрібним кубиком або соломкою – як вам подобається.
  3. Візьміть 150 г сиру фета та наріжте кубиками.
  4. Усі інгредієнти змішайте у мисці, але робіть це акуратно, щоб кубики фети залишилися цілими.

Булгур

Бургул відмінно поєднується з м’ясними та рибними стравами, підходить для приготування салатів та легких закусок. Щоб булгур вийшов розсипчастим і смачним я рекомендую готувати його в невеликій жаровні, попередньо обсмаживши з невеликою кількістю соняшникової чи оливкової олії. Достатньо буде 5 хвилин, після чого додайте води у 2 рази більше за кількість булгура та готуйте на маленькому вогні 15 хвилин. Якщо вода википить, а крупа не готова, можете додати ще гарячої води. Також булгур можна відварити у великій кількості води до готовності й відкинути на друшляк. Булгур попередньо не потрібно промивати у воді, одразу з упаковки він вирушає в каструлю або пательню. Його можна приготувати й у духовці. Насипати в деко, залити м’ясним бульйоном, накрити фольгою та поставити в духовку на 30 хвилин за температури 180 градусів. Якщо після закінчення цього часу крупа не приготувалася та рідина не випарувалася, можна вимкнути духовку та залишити булгур ще на 20-30 хвилин.

Рецепт: Булгур з вишнею та томатами

Ігредієнти:

  • 200 г булгура
  • 50 г сухої вишні
  • 1 великий томат
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 3-4 гілочки м’яти
  • сіль та перець до смаку
  1. Візьміть 200 г булгура та відваріть у підсоленій воді, скориставшись моїми порадами з варіння, які описані вище. Після приготування заправте булгур 1 ст. л. оливкової олії.
  2. Візьміть 1 великий томат, наріжте дрібними шматочками та додайте до булгуру.
  3. Помийте 50 г вишні та 3-4 гілочки м’яти. Відокремте від гілочок м’яти листочки і дрібно поріжте їх. Додайте все в каструлю з булгуром.
  4. Усі інгредієнти перемішайте й додайте до смаку сіль і перець.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті