свинина
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Свинина із соусом деміглас

Погодьтеся, адже можна просто запекти свинину в духовці з травами і вийде досить непогано, а можна приготувати свинячу вирізку з соусом деміглас – і ця страва буде мати просто чудовий смак.

Час підготовки: 30 хв
Час приготування: 1 година 40 хв

Інгредієнти

800 г свинячої вирізки (2 тонких шматочка)
100 г білих грибів
кілька гілочок базиліка
1 ст. л. оливкової олії (для смаження)
сіль, перець
600 г яловичини (кістки)
1 ріпчаста цибуля
1 морква
50 мл червоного вина
2 ст. л. томатної пасти
букет гарні (чебрець, лавровий лист, петрушка)

Інструкції

  • Духовку розігрійте до 180 градусів. Помийте і почистіть овочі, дрібно поріжте. Запікайте в духовці разом з кістками протягом 30-40 хвилин.

  • Перекладіть всі інгредієнти в каструлю, залийте водою, щоб вона покрила кістки, додайте томатну пасту, букет гарні, сіль і перець і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин, поки соус не увариться, а овочі не розваряться. Процідіть соус через сито, додайте червоне вино і проваріть ще 10 хвилин на маленькому вогні.

  • Свинячу вирізку зачистіть, посоліть і поперчіть. Якщо у вас не два невеликих шматочка, а один великий, розріжте його вздовж. Обсмажте шматочки вирізки з гілочками розмарину на оливковій олії до золотистої скоринки.

  • На цій же сковороді обсмажте подрібнені білі гриби з додаванням солі і перцю. Як варіант, можете використовувати печериці, але з білими однозначно смачніше. Викладіть гриби на один шматок вирізки, закрийте другим шматком, перемотайте кулінарною ниткою, щоб вийшов рулет, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Перед подачею видаліть кулінарну нитку, розріжте рулет з вирізки на шматочки і подавайте з соусом деміглас.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *