брецель
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Рецепт баварського брецеля з сіллю

Це чудова закуска і до пива, до якого брецелі часто подають, і до супів, і просто сама по собі. Унікальна форма брецеля з двома петлями є однією з його визначальних характеристик. Брецель має приємний смак, хрустку золотаву скоринку, його часто посипають сіллю.

Час підготовки: 1 год 25 хв
Час приготування: 50 хв

Інгредієнти

500 г борошна
280 мл молока
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
20 г дріжджів
40 г вершкового масла
3 ст. л. соди
2 л води

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування справжнього пухкого брецеля із золотавою скоринкою.

  • У велику миску висипте 500 г борошна. З одного краю миски покришіть руками 20 г дріжджів , ми кришимо їх, аби вони краще спрацювали.

  • З іншого боку миски викладіть 1 ч. л. цукру і 1 ч. л. солі. Додайте 40 г вершкового масла і влийте 280 мл молока кімнатної температури.

  • Ретельно перемішайте інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Сформуйте з тіста кулю, викладіть у миску, накрийте рушником та поставте у тепле місце приблизно на 1 годину.

  • Коли тісто підійде, трохи обімніть його та розділіть на 8 рівних кульок, за кількістю брецелів, які ми хочемо приготувати.

  • Сформуйте перший брецель. Для цього спочатку розкачайте кульку тіста у довгу смужку. Чим довшою буде смужка, тим простіше надалі буде формувати брецель.

  • Потім підведіть кінці смужки один до одного та перекиньте правий край через лівий. Далі перекрутіть кінці ще один раз.

  • Після цього підніміть краї смужки догори та затисніть їх з обох боків брецеля. Намагайтеся притиснути добре, аби краї не від’єдналися. Так само зробіть з іншими сімома кульками тіста.

  • Викладіть сформовані брецелі на деко чи дощечку, застелену пергаментом, і залиште на 40 хвилин, аби вони трохи підійшли. Накрийте злегка вологим рушником, щоб брецелі не обвітрилися. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.

  • У великій каструлі закип’ятіть 2 л води, додайте 3 ст. л. соди. Саме завдяки соді брецелі матимуть красиву золотаву скоринку.

  • Коли брецелі піднімуться, опустіть їх у киплячу воду на 5 секунд та одразу виймайте шумівкою. Опускайте брецелі у воду дуже обережно, тримаючи обома руками, аби вони не втратили свою форму.

  • Викладайте підварені брецелі на деко, застелене пергаментом. Коли ви таким чином підварите всі 8 брецелів та викладете на деко, зробіть у кожному невеличкі надрізи, аби під час випікання виходила пара.

  • Посипте бретцелі крупною сіллю. Поставте випікатися у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, до появи золотавої скоринки. Важливо не перетримати бретцелі у духовці.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *